CHP’li Balbay: Yeni yönetim oluşturalım

CHP’li Balbay: Yeni yönetim oluşturalım
20 Aralık 2015 17:32

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Sivas’ta partisinin İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nde yapılacak olağan kurultaya değindi.

 

 

Balbay, “Kurultaya kadar partinin üst yönetimlerine aday olacağız. Bize, kurultaya kadar yarış, kurultaydan sonra barış yakışır” dedi. Balbay şöyle devam etti: “CHP cumhuriyetin birinci yüzyılının her aşamasında vardı. Ama ben daha büyük bir yürüyüş öneriyorum. 2023’e gidiyoruz, 100 yıl. Cumhuriyetin 2. yüzyılında da biz olalım diyorum. Böylesine büyük laflar ediyorum. 2. yüzyıla yürürken hep birlikte CHP’nin bütün üyelerine, kadrolarına önerim, gelin önümüzdeki kurultayımızda yeni yön, yeni yöntem, yeni bir yönetim oluşturalım. Hedefimizi yüksek tutalım. Bu çerçevede yürekten inanıyorum ki Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş olanlann dahi oy vereceği ve toplanma yerinin CHP olacağı bir süreç yaratabiliriz.”

 

2019 seçimini kazanan partinin Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağını belirten Balbay, bu kutlamalarda CHP’nin de olması gerektiğini ve seçimlere şimdiden hazırlanılması gerektiğini vurguladı. Balbay, yeni yüzyılda “sol”un yeniden tarif edilmesini isteyerek Balbay, şöyle konuştu: “2016’daki kurultayda kim seçilirse seçilsin, ben seçilirsem söz veriyorum, 2018 olağan kurultayını yapalım. Daha seçime gitmeden her ilde sizlerin karşısına çıkalım. CHP’nin cumhuriyetin birinci yüzyılının bütün evrelerinde başardıklarını yepyeni bir enerjiyle 2. yüzyılda da başarabileceğine inanıyorum.”

 

 

 

Kaynak: Yeniçağ