CHP’li Antmen, TRT’deki Mehmet Akif Ersoy skandalını Meclis’e taşıdı!

CHP’li Antmen, TRT’deki Mehmet Akif Ersoy skandalını Meclis’e taşıdı!
14 Ekim 2020 11:58

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin son bölümünde skandal bir sahneye imza atıldı. Dizide, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, Mason locasının toplantısının anlatıldığı sahnede Abdülhamit’i devirmeye çalışan maskeli bir kişi olarak gösterildi.

 

 

CHP konuyu Meclis Gündemine taşıdı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “TRT’de yayınlanan ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisinde İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un, maskeli bir komplo grubunun üyesi ve Mason olduğu imasında bulunulduğunu belirterek “TRT, halkın vergileri sayesinde çalışan bir devlet kurumudur. Bu halkın ortak ve Milli değerli olan İstiklal Marşımızın şairine devletin kanalın TRT’de hakaret edilmesi bir hata, ya da tesadüf olarak açıklanamayacak bir durumdur. TRT’de, toplumun çok önemli bir değerine hakaret edilmesi; milletin parasıyla millete hakaret etmek demektir” ifadelerini kullandı.

 

 

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

– “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” diyen ve emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelemize özgürlüğümüzü bu ölümsüz sözlerle bizlere armağan eden milli şairimize TRT hangi cesaretle “komplocu ya da mason” demektedir? Bunun sorumluları kimlerdir? Konuyla ilgili idari soruşturma başlatılmış mıdır?

– TRT’de yayınlanacak yapımların senaryoları önceden incelenmekte midir? İnceleniyorsa ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisinde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ‘komplocu’ şeklinde gösteren bölümü kim ya da kimler inceleyip yayın için onaylamıştır? Bu kişiler hakkında idari soruşturma başlatılmış mıdır?

– Bu diziyi yapan firma kimin ya da kimlerindir? Halkın parası ile çalışan TRT, bu diziye şu ana kadar toplamda ne kadar ödemiştir? Ödemeler Türk lirası mı yoksa döviz üzerinden mi yapılmaktadır?

– Şu ana kadar 121 bölüm çekilip yayınlanan ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisine yıllar sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere; bölüm başı ne kadar ödeme yapılmıştır?