CHP’li Bayraktutan: Artvin’deki ağaç katliamları durdurulmazsa kendimi meclis kürsüsüne zincirleyeceğim

CHP’li Bayraktutan: Artvin’deki ağaç katliamları durdurulmazsa kendimi meclis kürsüsüne zincirleyeceğim
19 Eylül 2014 11:00

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan , Artvin’deki ağaç katliamları durdurulmazsa kendisini meclisi kürsüsüne zincirleyeceğini açıkladı.

 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, ormanları katlederek, ağaçları keserek bir yol genişletme çalışması yapılmak istendiğini, bu işe başlanılması halinde kendisini parlamento kürsüsüne zincirliyeceğini söyledi.

 

Bayraktutan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Artvin’de yapılmak istenen ağaç kıyımını şiddetle reddediyoruz” diyerek şöyle devam etti:

 

“ÇED raporu içerisinde herhangi bir şekilde yol genişletme çalışması bulunmamaktadır. Buna rağmen yapılması planlanan Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından izin verilen yol genişletme çalışması madencilik faaliyeti kapsamında maden şirketi tarafından yapılacak bir iş olup ÇED yönetmeliğine tabi işlerdendir. Sözü geçen yol çalışması için alınmış bir ÇED raporu da bulunmamaktadır. Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bir izinle yol yapılması mümkün değildir. Bu nedenle yapılan çalışma yasalara hukuka aykırı bir çalışmadır.”

 

a8228061664c4692874089857c1c78d3

 

ÇED raporu alınmadan, ormanları katlederek, ağaçları keserek bir yol genişletme çalışması yapılmak istendiğini belirten Bayraktutan, şöyle devam etti:

 

“Ormana kim tecavüz etmek istiyor, ormanı kesen kim? Ormanı kesen Artvin Orman Bölge Müdürlüğü. Artvinliler bu katliama dur demek istiyor. Ben Orman Bakanlığına çağrıda bulunuyorum. Sayın Bakan, Sayın Genel Müdürüne talimat ver. Ben dedim ki eğer bu işe başlarsanız kendimi Meclis parlamento kürsüsüne zincirleyeceğim dedim. Bu bir katliamdır. Yeni Cumhurbaşkanına buradan sesleniyorum. Artvin’deki doğayı katledecek bu katliama dur deyin. ÇED raporu alınmadan Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla Artvin’de yapılmak istenen ağaç kıyımını şiddetle reddediyoruz.”

 

 

Kaynak: Toplum gazetesi