CHP’de yeni parti programı nasıl yazılacak?

CHP’de yeni parti programı nasıl yazılacak?
15 Temmuz 2019 09:39

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Fethi Açıkel, yeni yazılacak parti programıyla ilgili olarak “Türkiye’yi iktidara taşıyacak, güçlendirilmiş parlamento ve yargı bağımsızlığını, anayasal kurumları yeniden ön plana çıkartacak bir model çerçevesinde yazılacak” dedi.

 

 

Hürriyet’ten Rifat Başaran’a konuşan Açıkel, şunları söyledi:

 

“CHP iktidara giderken parti programının da buna uygun yeniden ele alınması gerekiyordu. Kuruluş ilkelerini merkeze alan bir demokratlar ittifakı anlayışıyla birleşenlerin ve paydaşların katılımı ile yazılacak.

Türkiye’yi iktidara taşıyacak, güçlendirilmiş parlamento ve yargı bağımsızlığını, anayasal kurumları yeniden ön plana çıkartacak bir model çerçevesinde yazılacak. Programımızı, cumhuriyet, yurttaşlık kültürü ve vatanseverliği her şeyin üzerinde tutan, Türkiye’ye layık yönetim anlayışı için temel ilkeleri ortaya koyan felsefeyle yazacağız. CHP, Cumhuriyetimizin ulu bir çınarıdır. Bu çınarın altında tüm yurttaşları, hiçbir partizanca dışlama olmaksızın, yurttaşlık hukuku ve demokratik yurttaşlık idealleri temelinde bir araya toplamayı hedefliyoruz.”

 

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/yeni-program-talimati-41274004