CHP’de tüzük komisyonu oluşturuldu!

CHP’de tüzük komisyonu oluşturuldu!
9 Mart 2018 13:03

CHP’nin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı start aldı. Kurultayda Divan Başkanlığı’na PM üyesi Hakkı Suha Okay, oybirliğiyle seçildi.

 

 

 

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 10:30 başlayan kurultayın açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kılıçdaroğlu, Divan Başkanlığı için bir önergenin kendisine ulaştığını belirtti.

 

 

PM Üyesi Hakkı Suha Okay’ın Divan Başkanlığı için önerildiğini belirten Kılıçdaroğlu, önergeyi oya sundu. Okay, oybirliğiyle Divan Başkanı seçildi.

 

 

DIŞA DÖNÜK ÇALIŞMA VURGUSU

 

 
Kılıçdaroğlu, daha sonra görevini Divan Başkanı Hakkı Suha Okay’a devretti. Kürsüye çıkan Okay, yaptığı teşekkür konuşmasında, partinin 3-4 Şubat tarihlerinde olağan kurultayını tamamladığını, şimdi de tüzük kurultayını yapacağını belirterek, “Önümüzdeki olağan takvime göre iki seçim var. Bir yıl sonra yerel seçimler olacak. Bu seçimlerde başarıyı yakalamak zorundayız. Yerel seçimlerdeki başarısızlığımız onu takip edecek Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyecektir. O nedenle bir an önce dışa dönük çalışmayı yapmamız sorumluluğumuz var” dedi.

 

 

 

TÜZÜK KOMİSYONU OLUŞTU

 
Divan Başkanı’nın ardından Divan Başkanlık üyeleri de seçildi. Ardından gündemin beşinci sırasında bulunan Kurultay Tüzük Komisyonu’nun oluşumuna ilişkin beşinci maddesinin ikinci maddeye kaydırılması önergesi oylandı. Önerge kabul edildikten sonra Okay, isimleri okumak istedi. Bu arada salondan, “İsimleri kim belirledi?” sorusu gelince Okay, “Bu soruyu soran arkadaşlar zahmet edip tüzüğü okusalar kimin öneride bulunduğunu öğrenirlerdi. Tüzüğümüze göre 81 il başkanı birer temsilci, Genel Başkan PM üyeleri arasından üç temsilci, TBMM Grup Başkanvekilleri ise Meclis Grubu’ndan iki temsilciyi önerebiliyor” bilgisini verdi. Ardından Tüzük Komisyonu’nda görev yapacak isimler tek tek okundu ve taslağa son şeklini vermeleri için çalışma yapmaları istendi.