CHP’de imzacılar bayramda delegelerin nabzını yoklayacak!

CHP’de imzacılar bayramda delegelerin nabzını yoklayacak!
21 Ağustos 2018 20:56

CHP’de bayram nedeni ile soğumaya bırakılan olağanüstü kurultay krizi kurban sonrası devam edecek. Bayram süresince seçim çevrelerinde bayramlaşma programlarına katılacak olan muhalifler, bayram tatilinin bitmesinin ardından harekete geçecek.

 

 

Olağanüstü kurultay çağrısını yineleyecek olan muhalifler, tüzük kurultayını toplamak için çalışacak.
KURULTAY RESTLEŞMESİ

 

CHP’de 24 Haziran’da alınan başarısızlığın ardından olağanüstü kurultay sesleri yükselmiş, bu 16 Temmuz’da muhaliflerin olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlamasıyla resmiyete dökülmüştü. Genel Merkez ve muhalifler arasında gerginliğe neden olan olağanüstü kurultay tartışmaları, muhaliflerin Genel Merkez’e göre yeterli imza toplayamamasıyla son bulmuştu. Bu sürecin ardından muhalifler parti yönetiminin sayımda hile yaptığını iddia ederek kurultay için yeterli sayıda delegenin imza verdiği iddiasını sürdürmüştü. Parti yönetimi ve muhalif kanat arasında yaşanan restleşme sürecinde Kılıçdaroğlu önce A takımında değişikliğe giderek tabana mesaj gönderdi, ardından da “Kurultay tartışması bitti” diyerek son noktayı koydu.
BAYRAMDAN SONRA DEVAM

 

 

Ancak Kılıçdaroğlu’nun “bitti” demesine rağmen muhalifler olağanüstü kurultay taleplerinden vazgeçmiş değil. Bayramda delegelerin nabzını yeniden yoklayacak olan muhalif kanat bayram tatilinin ardından olağanüstü kurultay çağrılarını yineleyecek. Kılıçdaroğlu yine olağanüstü kurultayı toplamazsa muhalifler tüzük kurultayı için imza toplamaya başlayacak.