CHP’de Grup Başkanvekilliği seçiminin perde arkası!

CHP’de Grup Başkanvekilliği seçiminin perde arkası!
1 Ekim 2014 15:25

Bugün CHP kapalı grup toplantısında grup başkanvekilliği seçimi yapıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meclis’deki grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Engin Altay tarafından önerilen Ankara Milletvekili Levent Gök ilk iki oylamada 46, ve karşısına aday olan, yine Ankara Milletvekili İzzet Çetin ise 49 oy aldı.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu üçüncü turda en çok oy alan aday seçileceği için, kendi adayı Levent Gök’ü seçtiremeyeceğini anlayınca, “Genel Kurul çalışmalarına iki buçuk saat kalmasına rağmen” Genel Kurul çalışmalarını gerekçe göstererek Grup Başkanvekilliği seçimini bayramdan sonraya bıraktırdı.

 

 

Halkın Habercisi’nin kulislerden edindiği bilgilere göre, dün akşam saatlerine kadar Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kendisiyle görüşen milletvekillerine “seçime müdahale etmeyeceğini, demokratik bir seçim arzuladığını” söylemişti. Ancak dün gece ilerleyen saatlerde Genel Merkez tarafından oluşturulan senaryo, Genel Başkan tarafından yürürlüğe kondu. Ankara Milletvekili Levent Gök aranarak, Genel Başkan’ın adayı olarak Grup Başkanvekilliğine aday olması söylendi.

 

 

Levent Gök de bunun üzerine milletvekillerini arayarak kendisinin “Genel Başkan tarafından işaret edildiğini, yarın (bugün) Grup Başkanvekilliği seçimine tek aday olarak gireceğini”  ifade etti.

 

Halkın Habercisi olarak dün saat 23:00 sularında “Genel Başkan’ın Grup Başkanvekili adayı Ankara Milletvekili Levent Gök’dür” haberini yayınlamıştık.

 

Bugün kapalı grup toplantısında Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka söz alarak yaptığı konuşmada “Genel Başkan’ın seçimle ilgili Levent Gök’ü işaret etmesini etik bulmadığını, Grup Başkanvekilliğini milletvekillerinin özgür iradeleriyle seçmesi gerektiğini “söyleyerek toplantıyı terk etti.

 

Bunun üzerine gergin bir ortamda seçimlere geçildi. İlk iki tur seçim sonuçlarını beğenmeyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, seçimi bayram sonuna erteletti.

 

NEDEN LEVENT GÖK?

 

Levent Gök PM üyesi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun BOP kapsamında CHP’nin daha etkin rol alabilmesi için kendisine önerilen yedek ikinci sıra PM üyesi Murat Özçelik’in PM’ye girebilmesini sağlamak senaryosunun ana eksenini oluşturmaktadır.

 

Levent Gök, Grup Başkanvekili yapılabilseydi PM üyeliği düşecek, yedek ikinci sırada bulunan Murat Özçelik yedek birinci sıraya gelmiş olacaktı. Yedek birinci sıradaki Ali Özcan da asil üyeliğe geçecekti.

 

 

Ankara’da siyaset yapan ve şu anda PM üyesi olan ( önceki dönem de PM üyesi idi, erkek, milletvekili değil)  bir siyasinin 2015 genel seçimlerinde Ankara’dan Genel Başkan kontenjanından milletvekilliği sözü verilerek, istifa dilekçesinin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl tarafından alındığı ve Levent Gök’ün Grup Başkanvekili seçilmesiyle, Tekin Bingöl’ün elinde bulunan istifa dilekçesinin işleme konularak, PM’de bir üyeliğin daha boşaltılarak Murat Özçelik’in yedek birden PM üyeliğine seçtirileceği, ardından da MYK oluşturulurken Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının boş bırakılması nedeniyle bu görevi üstlenmek üzere Murat Özçelik’in Genel Başkan Yardımcılığı sıfatıyla görevlendirileceği kulislerde konuşuluyor.

 

 

Murat Özçelik Kimdir?

 

Murat Özçelik, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başladı.
ÇÖZÜMÜN MİMARLARINDAN

 

 

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulundu. Daha sonra Dışişleri Sözcü Yardımcısı oldu. 2007’de Irak Özel Temsilcisi olarak görev yaptı ve 2009’da Bağdat Büyükelçisi oldu. Özçelik, 2011 yılında getirildiği Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevinden 2012’de ayrıldı. Özçelik, çözüm sürecinin mimarlarından biri olarak da biliniyor.

 

Murat Özçelik “Kürt açılımı” konusunda izlenecek politikalarda Kılıçdaroğlu’na danışmanlık yapacağı belirtildi. Kürt açılımının ilk mimarlarından olan Murat Özçelik’in CHP’nin yeni yönetiminin AKP ile PKK arasında yürütülen ve adına “Çözüm Süreci” dedikleri Kürt açılımında, AKP’den ön alma hedefini gerçekleştirmek, hazırlanacak rapor ve projelerde Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Burhan Şenatalar ile birlikte aktif rol alması bekleniyor. “Genel Başkan’ın dar kurmay kadrosu” içinde yer alan bu isimlerin, partinin bugüne kadar izlediği “açılıma tam destek” şeklindeki “Kürt politikası”nı belirleyen belli başlı isimlerden oluşurken, yeni yönetimde yer verilmesi halinde Mehmet Bekaroğlu’nun da bu kadroya dahil edileceği ifade ediliyor.

 

 

Halkın Habercisi olarak yorumsuz bir şekilde  bu gelişmeleri “emektar CHP’lilerin” takdirine sunuyoruz.