CHP’de grup başkanvekilliği seçimi mutlaka yapılmalıdır!

CHP’de grup başkanvekilliği seçimi mutlaka yapılmalıdır!
14 Ekim 2014 11:30

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin olağanüstü kongrede CHP Genel Başkanlığına aday olması nedeniyle boşalan grup başkanvekilliği için, bayramdan önce birinci ve ikinci tur seçimler yapılmıştı.

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

CHP grup başkanvekilliğine Ankara milletvekili İzzet Çetin ile yine Ankara milletvekili Levent Gök aday olmuştu. İkinci tur oylama sonucunda İzzet Çetin’e 49, Levent Gök’e de 46 oy çıkmıştı.

 

 

614811111

Ankara Milletvekili İzzet Çetin                                         Ankara Milletvekili Levent Gök

 

 

Grup başkanvekilliği seçimin sonuçlanabilmesi için adaylardan birinin salt çoğunluk olan 65 oy alması gerekiyor.

 

Ankara milletvekili Levent Gök grup başkanvekillerinin ve Meclis İdare Amirlerinin imzasıyla aday gösterilmiş, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından işaret edilmişti.

 

Bayramdan önce yapılan grup başkanvekilliği seçimi öncesi Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, grup başkanvekilliği için “Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir adayı işaret etmesini etik bulmadığını, seçilecek grup başkanvekilinin milletvekillerinin özgür iradesiyle seçilmesi gerektiğini” belirterek grubu terk etmişti.

 

Yapılan konuşmaların ardından tansiyon yükselmiş, Ankara milletvekili İzzet Çetin, milletvekillerinin özgür iradelerine teslim olduğunu belirtmiş ve grup başkanvekilliğine adaylığını açıklamıştı.

 

Kulislerden edinilen bilgiler “bugün grup toplantısından önce yapılması gereken grup başkanvekilliği seçiminin bir süre daha erteleneceği”  yönünde.

 

Halkın Habercisi olarak bu seçimin mutlaka yapılması gerektiğini ve milletvekillerinin özgür iradesiyle seçilecek grup başkanvekilinin CHP’yi daha ileriye taşıyacağını düşünüyoruz.

 

Bugün yapılması gereken seçimin ertelenmesi Genel Başkan’ın işaret ettiği Levent Gök’ün seçilemeyeceği anlamını taşır ki; bu durumun parti içi dengelerin sarsılmasına neden olacağı ve parti içi tartışmaları artıracağı kanısındayız.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, adına yapılan ve kulislerde konuşulan “Kılıçdaroğlu Levent Gök’ü destekliyor” iddiasına açıklık getirmelidir.  Tüm milletvekillerine eşit mesafede olduğunu, kim kazanırsa kazansın kendisinin grup başkanvekili olacağını açıklamalıdır.

 

CHP grup başkanvekilliği için yapılan seçimde aday gösterme şeklinin, CHP geleneklerine yakışmadığını özellikle belirtmek istiyoruz.

 

Ankara milletvekili Levent Gök’ün grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Meclis İdare Amirlerinin imzasıyla aday gösterilmesi CHP milletvekillerinin özgür iradelerine ipotek koymak anlamına gelir.

 

Bu ipotek koymaya rağmen; CHP milletvekilleri iradelerini ortaya koymuş, ilk iki turda da İzzet Çetin, Levent Gök’e karşı salt çoğunluğu sağlamasa da seçimi önde götürmüştür.

 

Halkın Habercisi olarak Levent Gök’e tavsiyemiz, CHP geleneklerini incelemesi ve bu şekilde karar vermesidir.

 

CHP Liderini temsilen grup başkanvekilleri ve Meclis İdare Amirleri tarafından aday gösterilen Ankara milletvekili Levent Gök’ün, grup başkanvekilliği için bayramdan önce yapılan ilk iki tur seçimde de rakibi İzzet Çetin’e karşı daha az oy alması bundan sonraki turlarda ısrar etmemesini gerektirir.

 

Kısacası grup başkanvekilliği adaylığından çekilmeli ve rakibi İzzet Çetin’i grup başkanvekili olarak tebrik etmelidir.

 

Bunu yapmaması ve  adaylığa ısrar etmesi durumunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun tarafsızlığını tartışmaya açar, kaybetmesi durumunda sanki Genel Başkan Kılıçdaroğlu kaybetti gibi parti içi tartışmalara bir yenisi daha eklenmiş olur.

 

Kazanması durumunda da kendi iradesiyle kazanamayan, baskılarla seçilmiş bir grup başkanvekili seçilmiş olur ki, bu da kendi kişiliğini tartışmaya açar.

 

Elbetteki vereceği bu siyasi kararda takdir kendisinindir.

 

 

 

CHP GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİN PERDE ARKASI!

 

 

iZZET ÇETİN KİMDİR?

 

İzzet Çetin, 1 Haziran 1953′te Bolu’da doğdu. Babasının adı Musa, annesinin adı Hanife’dir.
İşçi, Serbest Mali Müşavir, Sendikacı; Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulunu bitirdi.

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Aster-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Harb-İş Sendikası Gölcük Şube Başkanı, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı olarak görev yaptı. Türk-İş Başkanlar Kurulu Üyeliği ve Uluslararası Kamu Sendikaları (PSI) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Vakfı (KİGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Vakfı (TİHAK) Kurucu Üyesi oldu.

 

22. Dönemde Kocaeli Milletvekili seçildi. CHP PM üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

 

Orta düzeyde İngilizce bilen Çetin, evli ve 2 çocuk babasıdır.
LEVENT GÖK KİMDİR?

 

Levent Gök, 24 Ekim 1959′da Balıkesir’de doğdu. Babasının adı Salih Zeki, annesinin adı Güngör’dür.

 

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Barolar Birliği Delegeliği görevlerinde bulundu.

 

İyi düzeyde İngilizce bilen Gök, evli ve 2 çocuk babasıdır.