CHP’de bir vekil daha disipline  sevk edilecek!

CHP’de bir vekil daha disipline sevk edilecek!
17 Aralık 2014 17:22

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, partisinin İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile ilgili açıklamada bulundu.

 

 

CHP Grup Başkan Vekili Altay, CHP’nin Cemaat’le ittifak yaptığı yönündeki açıklamalarıyla gündeme gelen Güler’e ilişkin “Parti suçu işlemiştir, yanlış yapmıştır, gereği yapılacaktır” dedi. CHP’li Altay’ın açıklaması “Birgül Ayman Güler disipline sevk edilecek” şeklinde yorumlandı.

 

 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç ise, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in “CHP’nin 30 Mart yerel seçimlerinde cemaat ile işbirliği yaptığı” yönündeki sözleriyle ilgili bir disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceğiyle ilgili de, “MYK gündeminde böyle bir durum yok ama önümüzde Parti Meclisi (PM) toplantısı var, orada gündeme gelir mi bilmiyorum” yanıtını verdi.

 

 

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin “Yerel seçimlerde Cemaat ile çok açık ittifak yaptık” açıklamasında bulundu. CHP’li Güler’in bu sözleri üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba, “Bu partinin üyesi olacaksınız, bu partinin siyasetteki duruşu ve ağırlığıyla milletvekili seçileceksiniz, sonra da kalkıp sanki başka bir partinin temsilcisi gibi konuşacaksınız. Hiçbir siyasi partinin böylesi hamleleri kabul etmesi mümkün değildir” demişti.

 

 

Kaynak: Sözcü