CHP’de, Binali Yıldırım’ın adaylığı konusunda 2 farklı görüş!

CHP’de, Binali Yıldırım’ın adaylığı konusunda 2 farklı görüş!
3 Ocak 2019 10:35

CHP’de Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmeden AK Parti’nin İstanbul adayı olarak ilan edilmesiyle ilgili nasıl bir tavır alınacağı konusunda görüş ayrılıkları yaşanıyor.

 

Şevket Yaman / Milliyet

CHP’nin yönetim kademesi, Meclis çalışmalarının devam edeceği yaklaşık 1.5 aylık süre içinde, Binali Yıldırım’ın durumu ile ilgili nasıl bir tavır alınacağı konusunu netleştirmeye çalışıyor.

 

‘Mağduriyet algısı’

 

 

Bir kesim Yıldırım’ın durumunun gündemde tutulması ve yapılacak açıklamalarla istifaya çağrılması görüşünde ısrar ediyor. Bu kesim, Yıldırım’ın görevinden istifa etmeyerek Anayasa’yı ihlal ettiğini, kampanya dönemi boyunca Meclis Başkanlığı makamının imkanlarından yararlanacağını, bunun seçmene anlatılması gerektiğini vurguluyor. Bu görüşte olan yöneticiler, 1.5 aylık süre boyunca Yıldırım’ın Meclis Başkanı olarak “tanınmamasını” ve gerekirse “protesto” edilmesini öneriyor. Bu yaklaşımın doğru olmayacağı görüşünde olan diğer kesim ise, “Kampanya döneminde bu durumun üzerine gitmek iktidar açısından bir ‘mağduriyet’ algısına yol açar. Her şey zaten açık seçik ortada. Bırakalım bu konuyu İstanbul seçmeni takdir etsin. İstifa tartışmasını büyüterek, İstanbul seçimleri için bir fayda sağlayamayız” görüşünü dile getiriyor.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in, “Binali Yıldırım’ın durumu için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gidileceği” yönündeki açıklaması da parti içinde tartışma yarattı. CHP kaynakları, Emir’in açıklamasının, “parti kararı” olmadığını ve bu konuda AYM’ye bir başvuru yapılmayacağını bildirdi.

 

Yıldırım’ın durumu hakkında nasıl bir politika izleneceğinin, bugünkü MYK toplantısında ele alınması bekleniyor.

 

http://www.milliyet.com.tr/chp-de-yildirim-icin-iki-farkli-siyaset-2805386/