CHP’de bankamatik krizi BÜYÜYOR!

CHP’de bankamatik krizi BÜYÜYOR!
2 Mart 2016 09:40

Yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen CHPl Çiğli Belediyesi’nde Başkan Hasan Arslan, “Önceki dönemlerdeki yanlışlıklarla ilgili zamanı geldiğinde hukuki yollarla başvuracağız” dedi.

 

 

 

MAAŞLARI SAVUNDU

 

CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve İl Yöneticisi Dilek Bilgin’in belediyeden maaş almasını değerlendiren Arslan, eski Başkan Metin Solak’ı işaret etti.

 

Sabah Egeli’nin haberi CHP İzmir’i karıştırdı…

 

Topu kendinden önce görev yapan belediye başkanlarına atan Arslan, “Ben benim dönemimden sorumluyum.
Eğer suiistimaller varsa, önceki dönemlerdeki yanlışlıklarla ilgili olarak da günü geldiği zaman hukuki yollarla başvuracağız. Onların da hesabını yargı soracak. Ben yargıç ve hukukçu değilim” dedi.

 

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, basında çıkan yolsuzluk haberleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Şubat 2014’te Çiğli Belediye Başkan adaylığı açıklanan ve 30 Mart 2014’de seçilen Hasan Arslan, yeğeni Niyazi Arslan ile ilgili olarak, “Niyazi Arslan Çibel Şirketine 2014 Mart ayı içerisinde genel müdür olarak atanmıştı. Ben ise göreve 4 Nisan 2014’te tarihinde başladım. Yani belediye başkanı seçildiğimde, Niyazi Arslan zaten şirketin genel müdürüydü. Niyazi Arslan’ı ben genel müdür olarak atamadım” diye kendini savundu.

 

CHP İl Yöneticisi Zekiye Dilek Bilgin’in bankamatik çalışan olduğunun ortaya çıkmasıyla ilgili açıklama yapan Arslan, “Dilek Bilgin; benden önceki belediye başkanının görevi döneminde belediyemizin hizmet taşeronluğu işini yürüten Kafesan Ltd. Şti’nde göreve başlatılmıştır. Ben göreve başladıktan sonra da çalışmaya devam etmiştir. Verdiğimiz görevler ve ürettiği hizmetler çerçevesinde aldığı maaşı hak ederek çalışmıştır” dedi.

 

CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ilgili konuşan Arslan, “Zeynel Mertoğlu belediyemizde şirket personeli olarak çalışırken CHP Çiğli İlçe Başkanlığı görevine talip olmuştur. Seçimler sırasında istifa etti. İlçe başkanı seçildikten soma belediyemizde çalıştığı görevdeki başarısı göz önüne alınarak tekrar Kafesan’da göreve başlatıldı. İşini yaparak, emeğinin karşılığı aldığı maaşı hak ederek çalışmaktadır” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: Ceyhan TORLAK/İZMİR EGELİ Sabah