CHP’de aktif ve pasif üyelik sistemi!

CHP’de aktif ve pasif üyelik sistemi!
17 Şubat 2018 11:30

CHP’de 9–10 Mart tarihlerinde yapılacak Tüzük Kurultayı için hazırlıklar başladı. 2019 yılında yapılacak, yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olmak için ‘aktif’ ve ‘pasif’ üyelik sistemine geçilecek. Peki, kimler ‘aktif’, kimler ‘pasif’ üye sayılacak.

 

 

CHP’nin Tüzük değişikliğinin en önemli ayaklarından birisini üyelik sistemi oluşturacak. Edinilen bilgiye göre, CHP’de tüzük değişikliğiyle birlikte liyakata dayalı aktif üyelik sistemine geçilecek. Yeni uygulama çerçevesinde bütün üye kartları yenilenecek. Partinin üyelerinin faaliyetlerini anında denetlemek için barkodlu akıllı üyelik kartları tüm üyelere dağıtılacak. Üyeler barkodlu kartları Genel Merkez’e entegre bir sisteme okutarak, aktif üyelik sistemine giriş yapacaklar.

 

 

BEŞTE ÜÇÜNÜ YAPAN AKTİF OLACAK

 
Genel Merkez tarafından belirlenen beş kriterden en az üçünü yerine getiren aktif üye sayılacak. Aktif üyelik için planlanan beş kriter şöyle sıralanıyor:
1-Üye iletişim bilgilerini kurulan yeni sisteme işletecek ve aktif hale getirecek.
2-Parti aidatını düzenli ödeyecek.
3-Üyenin örgüt ve eğitim faaliyetlerine katılıp katılmadığı yeni sistemle anında tespit edilecek.
4-İhtiyaç olması durumunda seçimlerde sandık kurulu üyesi olarak görevini yerine getirecek.
5-Eğilim ve ön seçimlere katılıp katılmadığı değerlendirilecek.

 

Bir üyenin aktif üye olarak tanımlanabilmesi için, iki ay içerisinde, beş kriterden en az üçünü yerine getirmesi şartı getirilecek. İki ay boyunca beş kriterden üçünü yerine getirmeyen sistem tarafından otomatik olarak ‘pasif’ üye olarak tanımlanacak.

 

BARKOT SİSTEMİ MİTİNGLERDE DE ÇALIŞACAK
Akıllı üyelik kartı sayesinde, partinin mitinglerinde, eğitim ve saha çalışmalarında önceden görevlendirilmiş alan sorumluları barkod okuyucu bulunduracak. Etkinliğe katılan üyeler barkod okuyucuya üyelik kartlarını okutarak o etkinliğe katıldıklarını kayıt altına aldıracaklar. Sisteme giriş yapıldığı anda Genel Merkez’de o üyenin aktiviteleri otomatik olarak düşecek.

 

 

YARGITAY ENTEGRASYONU OLACAK

 
Yeni üye kayıt sistemi aynı zamanda partilerin üyelerinin kayıtlarının tutulduğu Yargıtay ile uyumlu olacak. Eski sistemde olmayan otomatik parti üyelik sorgulama yeni sistemde kişi vatandaşlık numarasını girdiği anda yapabilecek. Bu sayede başka parti üyeliği varsa sistem uyaracak ve diğer partiden istifa etmeden üyeliğine izin verilmeyecek.

 

 

PASİF ÜYEYE OY HAKKI YOK

 
Yeni sisteme göre Genel Merkez tarafından belirlenen beş kriterden üçünü yerine getirmeyen ‘pasif üye’ sayılacak. Pasif üyeler partideki eğilim ve ön seçim oylamalarına katılması engellenecek. Parti içindeki ön seçimlere sadece belirlenen beş kriterden üçünü yerine getiren aktif üyeler katılacak.