CHP’de adaylık kriterleri belli oluyor!

CHP’de adaylık kriterleri belli oluyor!
26 Eylül 2018 12:00

CHP MYK, YSK’nın takvim açıklamasını beklemeden, adaylık başvurularının başlatılmasını kararlaştırdı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıda son siyasi gelişmelerle birlikte yerel seçim hazırlıkları da masaya yatırıldı.

 
Edinilen bilgiye göre, CHP’de belediye başkanlığı aday adaylığı süreei 1 Ekim’dc başlatılacak. CHP’den aday olmayı düşünenler 1 Ekim ve 19 Ekim günleri arasında aday adaylığı başvurusunda bulıınabileeek.

 
Toplantıda, belediye başkanlığına aday olacak il, ilçe ve parti yöneticilerinin görevlerinden istifa edecekleri tarihler, 1 Ekim ile 12 Ekim arası olarak belirlendi.

 
Yerel seçimlerde aday adaylarının belirlenmesinde hangi kriterlerin işletileceği konusunda karar vermek için CHP MYK’nın bugün olağanüstü bir toplantı daha yapması kararlaştırıldı. Toplantıda, belediye başkanlığı adaylığı için adı geçen milletvekillerinin durumlarının da tek tek konuşulması bekleniyor.

 
CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel de katıldığı bir televizyon programında, yerel seçimlere ilişkin şunları söyledi: “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Biz İstanbul ve Ankara’yı almadan kalkamayız. Son derece etkin bir şekilde hazırlanıyoruz. Biz Ankara ve İstanbul’u doğru adaylarla alabileceğimizi düşünüyoruz. Çok iddialı adaylarla ortaya çıkacağız.”

 

4b98d68d2876b317