CHP’de aday listelerine 20 Mayıs’taki PM’de son şekli verilecek!

CHP’de aday listelerine 20 Mayıs’taki PM’de son şekli verilecek!
16 Mayıs 2018 11:10

CHP’de milletvekili listeleri hakkında ser verip sır vermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday listesini MYK ve PM’ye sunacağı tarih belli oldu.

 

 

CHP’de milletvekili aday listelerinin belirlenmesine yönelik çalışmalara hız verildi. 21 Mayıs Pazartesi günü YSK’ya teslim edilecek listeler konusunda yol haritası belirlendi.

CHP’de aday adaylarıyla mülakat yapan 5’li komisyon üyeleriyle biraraya gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda önce partinin milletvekili çıkaramadığı illerin milletvekillerinin belirlenmesi için çalışmalara hız verildi.

 

 

KILIÇDAROĞLU KİMSEYLE GÖRÜŞMÜYOR
CHP’nin son grup toplantısını yapan Kılıçdaroğlu, bir ilke imza attı ve hiçbir aday adayı ve milletvekiliyle görüşmeyerek Çevre Sokak’ta bulunan Genel Merkez’e kapandı. Kılıçdaroğlu, sadece kendisinin davet ettiği MYK yönetecileri ve aday adaylarıyla görüşmeler yaptığı öğrenildi.

 

 

LİSTE ÇALIŞMASI BAŞLADI

 

Partinin 24 Haziran’da YSK’ya sunacağı milletvekili listeleri hakkında çalışmalara başlandı. CHP Lideri’nin önümüzdeki günlerde bütün programlarını iptal ederek, mevcut milletvekilleriyle ilgili kararını vereceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, mevcut milletvekilleriyle ilgili kararını vermesinin ardından listelerin oluşturulmasına başlanacak.

 

 

ÖNCE O İLLER SIRADA
CHP’de önce partinin milletvekili çıkaramadığı 30’un üzerindeki iller belirlenecek. Ardından sorunsuz olan illerin adaylarına sıra gelecek. Ardından da büyükşehirlerin adaylarına son şekli verilecek.

 

 

MYK VE PM PAZAR GÜNÜ TOPLANACAK
Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda listelere son şeklini vermek için 20 Haziran Pazar günü saat 11:00’de önce MYK’nın, saat: 16:00’da ise PM’nin toplanarak milletvekili listesine son şeklini verecek. PM toplantısının, 21 Mayıs Pazartesi sabahına kadar sürmesi bekleniyor.

 

 

ŞÖHRETLİ İSİM OLMAYACAK
CHP’nin listesinde şöhretli isimlere yer verilmesi beklenmiyor. Ancak teklif götürülen AK Parti Kurucusu ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in CHP Düzce’den aday gösterilmesi bekleniyor.

 

 

VİTRİN GENÇLEŞECEK
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yeni Meclis vitrininde, genç, kariyer sahibi, genç isimlerle takviye etmeyi planladığı öğrenildi.

 

 

YÜZDE 60’I DEĞİŞECEK
Kılıçdaroğlu’nun, gençlere yer açmak için Meclis’teki mevcut milletvekillerinden en az yüzde 60 oranında revizyona gitmesi bekleniyor. CHP Lideri’nin 130 milletvekilinden en fazla 52’isine seçilebilir yerden listeye koyması bekleniyor.