CHP’de 4 Mayıs hazırlığı!

CHP’de 4 Mayıs hazırlığı!
3 Mayıs 2018 09:21

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı yarın Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda saat 10.00’da düzenlenecek “coşkulu” bir törenle açıklanacak.

 

 

Törenin ilanıyla talimat alan örgütler salonda o gün gerçekleşecek etkinliklerde hazır bulunacak. Ayrıca yurttaşlara katılım çağırısı yapıldı. Parti, dört koldan 4 Mayıs’a hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre salonda cumhurbaşkanı adayı ile ilgili bir sinevizyon gösterisi yapılacak. İsmin sızmaması için birçok önlem alındığı belirtilirken, adayın posterinin dahi ismin önceden netleşmemesi için salonda olmayacağı belirtildi. Törenden sorumlu olanlar da aday ismini bilmezken, isme göre alternatif şarkılar dahi belirlendiği öğrenildi.

 
Kılıçdaroğlu açıklayacak

 

 

Törende Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin temel sorunlarına dikkat çekerek, tek adam rejimi ile parlamenter demokrasinin oylanacağını vurgulaması bekleniyor. Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı adayının isminin açıklayacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı adayının da CHP’nin seçim bildirgesine paralel bir manifesto ile kuvvetler ayrılığı ve güçlü parlamenter sistem vurgusu olacak, ayrıca vaatlerini sıralayacak bir konuşma yapması öngörülüyor.