CHP PM üyesi Erdoğan Toprak da o listede yerini aldı!

CHP PM üyesi Erdoğan Toprak da o listede yerini aldı!
1 Mart 2019 08:09

CHP’nin belediye meclis üyesi aday listeleri tartışılmaya devam ediyor.

 

 

 H&H ÖZEL HABER

 

 

CHP PM üyesi ve İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak’ın da eş-dost akraba listesinde olduğu ortaya çıktı.

 

Erdoğan Toprak’ın kardeşi Hasan Toprak CHP’nin Tekirdağ Çorlu Belediye Meclis üyeliğine 2. sıradan aday.

 

hasan-toprak

CHP PM üyesi ve İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak’ın kardeşi Hasan Toprak

 

 

CHP’deki 10 Aralık Hareketi’nin önde gelenlerinden Erdoğan Toprak’ın eşi Ece Güner Toprak’ı CHP Beşiktaş adayı yapmak istediği ancak tepki alınca vaz geçip CHP Bahçelievler örgütünden Rıza Akpolat’ı Beşiktaş Belediye Başkan adayı yaptırdığı CHP kulislerinde konuşulmuştu.

 

Rıza Akpolat Erdoğan Toprak’ın manevi oğlu olarak biliniyor.

 

 CHP PM üyesi Erdoğan Toprak’ın listelerdeki yakınları şöyle devam ediyor:

 

Beşiktaş 3. sıra meclis üyesi adayı Fidan Aslan Eroğlu’nun babasının Erdoğan Toprak ile iş yaptığı ifade ediliyor.

 

Beşiktaş 5. sıra meclis üyesi adayı İnan Güney, bu dönem Beyoğlu Belediye Başkan aday adayı olmasına rağmen şimdi Beşiktaş Meclis üye listesinde ve Erdoğan Toprak’a yakınlığı ile biliniyor.

 

Beşiktaş meclis üyesi 2. sıradan kontenjan adayı İlker Özsalman’ın adı da Erdoğan Toprak’ın yakını olarak geçiyor.

 

Yine Beşiktaş meclis üyesi 3. sıra kontenjan adayı İsmail Selçuk Curoğlu’nun Erdoğan Toprak’ın arkadaşının oğlu olduğu ifade ediliyor.

 

 

Öte yandan CHP Çorlu İlçe Başkanı Tolga Kerem Dönmezer ile yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz günlerde görevlerinden istifa etmişti.

 

Dönmezer, kendisi ile birlikte yönetim kurulu üyeleri olmak üzere 17 kişinin görevlerinden istifa ettiğini belirterek, şunları söylemişti:

 

“Gerçekleştirilen delege seçimlerinde partililerimizin bizlere verdiği yüzde 86’lık delege desteği ile sandıktan çıkarak bu yönetim kadrolarını oluşturduk. Bizler seçilmemizin öncesinde ve sonrasında, bulunduğumuz her platformda, her toplantıda, basının mikrofonları bize her uzatıldığında sandık demekten biran geri durmadık.

 

Önseçim istedik çünkü; Ankara’daki bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak kararın, Çorlu’da yaşayan binlerce kişinin yaşamını etkileyeceğini biliyorduk. Önseçim istedik çünkü, her gün eleştirdiğimiz tek adam diktasına karşı partimizde demokrasinin işletilmesi gerektiğine inanıyorduk.

 

Önseçim istedik çünkü, bu baskıcı rejimin bir kara bulut gibi ülkemize çöktüğü günleri yaşarken, Cumhuriyet Halk Partisi’nde sadece üye olmak bile cesaret göstergesi olmuştu. Önseçim istedik çünkü, ilçe başkanının, gençlik kollarının, kadın kollarının, hatta mahalle delegesinin bile seçimle belirlendiği bir partide, iş belediye başkan adayına, meclis üyelerine gelince üyelere siz şöyle kenarda durun denmesinin akılla mantıkla açıklanacak bir tarafı yoktu.”