CHP MYK, PM’den aday yetkisi istedi

CHP MYK, PM’den aday yetkisi istedi
10 Ekim 2018 09:05

CHP’de yerel seçimlere ilişkin çalışmalar son viraja girerken, son MYK toplantısında, açıklanması beklenen adayların 19 Ekim’de resmi başvuru tarihinin sona ermesinden sonra yapılması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yerel yönetim stratejisinin açıklanacağı 12 Ekim’de ki toplantıda, isim açıklamama kararı alındı.

 

 

 

MYK’ya aday belirleme yetkisini MYK’ya vermesinin de tartışıldığı toplantıda, bu isteğin PM toplantısında değerlendirileceği belirtildi. CHP’de üzerinde uzlaşılan ve kesinleşen adayların henüz aday adaylığı için resmi başvuru tarihi olan 19 Ekim bitmeden yapılmasının uygun olmayacağı vurgulanan MYK toplantısında, 19 Ekim’den sonra Parti Meclisi toplantısının yapılması ve MYK’ye, adayları belirleme ve açıklama yetkisi verilmesi gündeme geldi. Yapılan konuşmalarda, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, 12 Ekim’de açıklayacağı strateji belgesinin ardından parti içinde yerel seçimlerde aday belirleme yöntemlerine yönelik de çalışmaların devam etmesi de kararlaştırıldı.

 

CHP’nin yerel seçimler için ittifak içerisinde olduğuna yönelik bir algının kurgulandığı, partinin her fırsatta gündeminde ittifak olmadığı vurgusu yapması gerektiği de MYK toplantısında bir kez daha vurgulandı. CHP’nin son MYK toplantısında, ağırlıklı olarak ekonomik kriz ele alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsmet İnönü ve CHP’ye yönelik açıklamaları da ele alındı. Edinilen bilgiye göre; Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın açıklamalarını ‘bilinçli bir kampanya’ olarak tanımlarken, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz gündemini değiştirmek için CHP’ye saldırdığı değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun “Ülkenin son Cumhurbaşkanı, ülkenin ikinci Cumhurbaşkanı’na saldırıyor. Bu çok ayıp” dediği ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun İnönü konusunda bazı ana akım gazetelerde yayımlanan haber ve fotoğraflara da tepki gösterdiği ve “Büyük bir hayal kırıklığına uğradım” dediği öğrenildi.