CHP, kurucu ayarlarına dönmek zorunda

CHP, kurucu ayarlarına dönmek zorunda
27 Mayıs 2016 17:33

İster inanın ister inanmayın, CHP seçmeni MHP’nin genel başkan seçimi ile çok ama çok alakalı.

 

 

 

 

Süleyman Kılıç / YURT
Kim ne derse desin Deniz Baykal Atatürk Misyonunu ‘çağdaş söylemlerle’ CHP’yi hayata döndürmüştür. Hem de o tarihte yaşayan Ecevit misyonu DSP ile varken. SHP ile İnönü misyonu varken.
Baykal bu üç misyonu birleştirdi. Tarihe yüzde 4,5 oy ile başlayan, CHP’nin ikinci kurucu genel başkanı olarak geçecek. 2016 yılında da CHP’de ‘vizyonunu ve misyonunu’ yeniden gözden geçirmelidir. Öz eleştiri mekanizmasını çalıştırmalıdır. CHP’ye ve bize yurttaşlık paydası yeter.
Binali YıldıRIm’ın Başbakanlığı CHP’nin Ege ve Deniz Kıyılan üstünlüğünü olumsuz etkileyecektir. Unutmayın ki, İzmir CHP’li olduğu için değil, Cumhuriyetçi olduğu için CHP’de. Aziz Kocaoğlu unutmasın ki, İzmir halkı Burhan Özfatura’yı da seçti..
Çünkü Cumhuriyet ile ilgili bir karşıtlığının olmadığını biliyordu.
CHP Antalya’da ne yaptı? Genel başkanı ile ‘restleşen’ bir parti. Hem de milletvekilleri. O milletvekilleri ki, ön seçim ve merkez yoklamasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısından ayRIlmadı. Tabiri yerindeyse, önüne yatanlar oldu.
Peki, bu niye böyle? CHP de ‘vizyonunu’ ve ‘misyonunu’ gözden geçirmeli. HDP paralelinde siyaset isteyenler, Erdal İnönü ve SHP’nin, HEP’liler tarafından ‘istismar edilmesini, aldatılmasını’ hatırlasın.
CHP, kurucu ayarlarına dönmek zorundadır.
Yeni CHP değil, Yeniden CHP için demeli. Korkarım, CHP de SHP gibi ‘yerel yönetimlerden’ yara alacaktır. CHP, yerel yönetimler tarafından  şekillendirilen bir parti olamaz. Bir yere de varamaz. Varamayacak.