CHP, İstanbul ve İzmir hariç 300 aday daha açıklayacak!

CHP, İstanbul ve İzmir hariç 300 aday daha açıklayacak!
19 Kasım 2018 12:12

Yerel seçimlerde yarışacak 252 adayını açıklayan CHP, 29 ya da 30 Kasım’da yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında 300 civarında adayını daha açıklayacak.

 

 

Milliyet’ten Şevket Yaman’ın haberine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları, Aralık ortasına kadar aday belirleme maratonunu büyük ölçüde tamamlamayı amaçlıyor. Bu çerçevede, İstanbul ve İzmir hariç, tüm adayların aralık ortasına kadar açıklanması hedefleniyor. İYİ Parti ile müzakere masasında olan Ankara’nın adayının da 15 Aralık’a kadar belirlenmesi bekleniyor.

 

Aday belirlemede ön seçim yöntemini gündeminden çıkaran CHP, “eğilim yoklaması” yöntemini de sınırlı tutacak. Bu çerçevede, 30 büyükşehir ve 51 ilin adaylarının “merkez ataması” ile belirleneceği, eğilim yoklamasının ise sadece örgütün talep ettiği bazı ilçelerde uygulanacağı öğrenildi.

 

‘En hazır partiyiz’

 

Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Tüm adaylarımızı en geç aralık sonuna kadar açıklayarak, adaylarımıza en az üç ay kampanya yapma imkanı vermek istiyoruz” dedi. Yerel seçimlere en hazır parti olduklarını vurgulayan Torun, “İnanıyorum ki seçimlerden başarıyla çıkacak parti CHP olacaktır” dedi. Torun, İYİ Parti ile işbirliği kapsamında CHP’nin bazı belediyelerde “aday çıkarmama” ihtimalinin sorulması üzerine, “Biz tüm belediyelerde aday çıkaracak gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

http://www.milliyet.com.tr/ay-sonu-300-aday-daha-aciklanacak-siyaset-2780261/