CHP Genel merkezinde ‘taşeron işçi’ skandalı!

CHP Genel merkezinde ‘taşeron işçi’ skandalı!
16 Ağustos 2018 11:43

CHP her seçim bildirgesinde kendi iktidarlarında taşeron işçilerin kadrolu ve sendikalı olarak işlerine devam edeceklerini dile getirse de bunu gerçekleştirmeyecekleri kendi Genel Merkezlerinde çalıştırdıkları 17 taşeron işçinin durumundan ortaya çıkmış oldu.

 

 

CHP Genel Merkezi’nde taşeron olarak çalışan bir işçi yakının Halkın Habercisi’ne gönderdiği bilgilere göre;

 

CHP Genel Merkezi’nde 6 yıldır taşeron olarak çalışandan tutun da en azı 2 yıldır taşeron olarak çalışan 17 kişi var. İşçilerin isimleri şöyle:

1- Ahed Evcan

2- Ayşe Şanay

3- Boran Bayındır

4- Buket Aslan

5- Dilek Aydın

6- Emel Yurtseven

7- Engin Gündüz

8- Eren Baş

9- Gülüzar Köysüren

10- Hamis Anıl Temel

11- Hasret Gültekin Gülmez

12- Hatice Öztürk

13- İsmail Aydın

14- İsmail Keskin

15- Nilay Gülmez

16- Özge Erdoğan

17- Şeyda Özkan Gün

 

İşçi yakınının iddiasına göre;

 

“Kemal Kılıçdaroğlu MYK’sında değişiklik yapmadan hemen önce saymanlık görevini sürdüren Haluk Koç, kurultay krizini aşabilmek ve delegeleri elinde tutabilmek için delege ağalarına bazı sözler vermiş. Sivas delegelerini elinde tutan Sivas İlçe Başkanı’nın yeğenini bir günde kadroya almış. Taşeron olan diğer işçilerin tepkisini çekmemek için onlardan da kendine yakın olan3 kişiyi kadroya almış. Yıllardır kadro vaatleri ile ayakta uyutulan CHP’li taşeron işçilerin onca yıldır emekleri görmezden gelinmiş.

 

 

Bu listede yer alan iki isim, Kılıçdaroğlu’nun önceki MYK’sinde yer alan Öztürk Yılmaz’ın yeni listede yer almamasıyla anında işten kovulmuştur. Her fırsatta iş güvencesinden, adaletten, liyakattan bahsedenlerin söylemlerinde ne kadar samimi olduğu yaptıkları eylemlerle ortadadır.”

 

 

Balık baştan kokar diyen taşeron işçiler Genel Merkez yönetimine böyle sesleniyor:

 

 

Kendi Genel Merkez’inde çalıştırdığı taşeron işçileri sömüren, dışarıya karşı sendikal mücadeleden ve haktan bahsedip kendi altlarında çalışan taşeronlara “aba altında sopa göstererek” çalıştıranlar mı bu ülkeye adaleti getirecekler?

Bir takım pazarlıklarla – dayısı delege ağası olduğu için – emekleri olmayanların kadroya girmesi adaletsizlik değil de nedir?

Her fırsatta AKP’yi adaletsizlikle suçlayanlar, kadroya aldıkları 4 ismi liyakata göre mi almışlardır?

Kendilerine yakın olan isimleri kadroya alıp, Genel Merkez üzerinde hala hâkimiyet kurmaya çalışmaları ülkenin ve işçinin çıkarı için midir? Yoksa kendi menfaatleri için mi almışlardır bu 4 ismi?

CHP Genel Merkezi’nde adaleti, liyakatı sağlayamayan, delege ağalarıyla pazarlığa oturup onca emek veren işçinin hakkını gasp eden, emeğini görmezden gelen Kılıçdaroğlu, sadece 110 kişinin çalıştığı yerde adaleti sağlayamazken, 81 milyona mı adaleti sağlayacaktır.