CHP Eskişehir delegesi Duman imza baskılarına kızıp istifa etti!

CHP Eskişehir delegesi Duman imza baskılarına kızıp istifa etti!
1 Ağustos 2018 15:17

CHP’nin Eskişehir’deki 15 kurultay delegesinden biri olan avukat Betül Duman CHP’den istifa etti. Kurultay için imza veren delegelerden Duman’ın, Kazım Kurt ve Sinan Özkar’ın imzasını çekmesi yönündeki telkinleri sonrası kızıp istifa ettiği iddia edildi

 

 

Can Hacıoğlu / 2eylul.com

 

CHP’nin Eskişehir’deki 15 kurultay delegesinden biri olan avukat Betül Duman, geçtiğimiz hafta notere giderek kurultayın yapılması doğrultusunda imza vermişti. İddialara göre, imzasını geri çekmesi için kendisine telkinlerde bulunulması üzerine Betül Duman CHP’den istifa etti.

 

 

KURT VE ÖZKAR’DAN TELKİN İDDİASI

 
İddialara göre, Eskişehir’de 14 CHP’li ile birlikte kurultay delegesi olan Eskişehir Barosuna üye avukat Betül Duman, olağanüstü kurultayın toplanması için 5 CHP’li ile birlikte notere giderek imza verdi. Daha sonra kurultayın yapılmasına ‘evet’ diyen Eskişehir’in 5 kurultay delegesinden Sema Yavuz imzasını geri almıştı. ‘Evet’ imzası veren Eskişehir’deki 5 kurultay delegesinden biri olan Betül Duman’a da, imzasını geri alması için özellikle CHP eski il başkanı Sinan Özkar ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un telkinde bulunduğu ileri sürüldü. Sinan Özkar’ın il başkanlığı döneminde CHP’de yükselen ve yönetime giren Betül Duman’ın telkin ve baskılara kızıp CHP’de istifa ettiği belirtildi. CHP’den istifa eden Betül Duman’ın telefonlara cevap vermediği ve tatile çıktığı öğrenildi.