CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, 2 milyon TL’ye ev aldı!

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, 2 milyon TL’ye ev aldı!
6 Aralık 2015 17:52

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin Çankaya Belediye Meclis üyeliğine Alper Taşdelen’in kontenjanından seçilmesinin ardından, ekonomik yükselişi devam ediyor.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

Selçuk Dereli, Çankaya Belediyesi’nde yürüttüğü imtiyazlı meclis üyeliğinin yanı sıra önceki başkan Mehmet Perçin’in milletvekili adaylığı için istifasıyla boşalan Çankaya İlçe Başkanlığı’na Doğan Taşdelen, Tekin Bingöl, Adnan Keskin, Alper Taşdelen’in Genel Merkez’i aşındırmalarıyla atanmıştı.

selcuk-icresim

Selçuk Dereli, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’na atanmasıyla ahlaken ayrılması gereken meclis üyeliğinden istifa edemedi. İmtiyazlı meclis üyeliğine ve CHP Çankaya İlçe Başkanı olduğu için CHP Çankaya Meclis Grup Başkanvekilliği görevine devam etti.

 

Selçuk Dereli’nin, bu görevlere gelmeden önce kıt kanaat biriktirerek, ev sahibi olduğu Çankaya Nergis Sokak’taki evini 350.000 TL’ye satarak Çankaya Oran’dan 2.000.000 (iki milyon) TL’ye ev aldığı iddia ediliyor.

eskiev

Selçuk Dereli’nin eski evi

 

 

parkoran

Selçuk Dereli’nin 2.000.000 TL’ye daire aldığı Park Oran Evleri

 

 

İddialar çok ciddi ve bununla da kalmıyor. Çankaya Belediye meclis üyesi olduktan sonra sık sık Çankaya Belediyesi’ndeki iskan işleri ve Temelli yolundaki Köyümüz projesi nedeniyle gündeme gelen Selçuk Dereli’nin Mart 2015 sonunda Nergis Sokak’taki evini bir yakınına satarak bir pazar günü Panora AVM’nin yanındaki ünlü bloklarda bulunan yeni evine taşındığı iddia ediliyor.

 

2.000.000 TL’ye aldığı iddia edilen yeni evine yüklü miktarda da dekorasyon parası harcadığı konuşuluyor.

Şimdi H&H olarak soruyoruz:

 

Daha belediyede bir buçuk yılı dolmadan bu kadar büyük birikimi nereden sağladı?

 

Selçuk Dereli’nin şu ana kadar mal beyanını kamuoyu ile paylaşmadığını biliyoruz.  Mal beyanını açıklayabilir mi?

 

Temelli yolundaki Köyümüz projesi ile ilgili çok ciddi dedikodular ayyuka çıkmışken belediyede iskan sorunu olan müteahhitlere bu projeden zorla fahiş fiyatla yer sattığı iddialarına cevap verebilir mi?

 

Selçuk Dereli’ye Çankaya Belediyesi’nden araç tahsisi yapıldı mı?

 

Selçuk Dereli’ye Çankaya Belediyesi’nde çalışan Fırat Çınar, yardımcı olarak atandı mı? Fırat Çınar’ın maaşı Çankaya Belediyesi’nden mi ödeniyor?

 

Selçuk Dereli, Fırat Çınar’ın yanı sıra Çankaya Belediyesi çalışanı 4 kişiyi de yanında mı çalıştırıyor?

 

Selçuk Dereli’ye tahsis edilen araçların yakıtları Çankaya Belediyesi’nin sahibi olduğu Konya Yolu Balgat’ta bulunan benzinlikten mi sağlanıyor?

 

CHP Çankaya ilçe yönetiminde Çankaya Belediyesi’nden iş alan kaç yönetici var?

 

CHP Çankaya ilçe yönetiminde Çankaya Belediyesi’nden maaş alan kaç yönetici var?

 

Tüm bu sorulara Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’den kamuoyu adına yanıt bekliyoruz.

 

Not: Bilindiği üzere CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli 5 Aralık 2015 tarihinde yapılacak Çankaya ilçe kongresinde CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu açıkladı.