Çankaya’nın topal ördeği!

Çankaya’nın topal ördeği!
7 Nisan 2016 13:00

Tam tamına 29 aday adayı içerisinden ön seçim yapılmayarak, tabanın büyük tepkilerine rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 9 Şubat 2014 günü adaylığı kamuoyuna açıklanan Alper Taşdelen, 2 yıl içinde yarısı kendisi tarafından atama ile belirlenen meclis üyelerinin 3/4’nü karşısına alarak Çankaya Belediye Meclisi’nde topal ördek konumuna geldi…

 

 

 

 

H&H Özel

 

Kurtuluş’taki çok katlı otoparkı, Ahlatlıbel Tesisleri’ni Gökçek’e kaptırmasına rağmen, gıkı çıkmayan Taşdelen’in belediye personeli nezdinde de, aylardır hiçbir itibarının kalmadığı biliniyordu. Geceleri babası eski belediye başkanı Doğan Taşdelen’in belediye binasına gelerek, işleri yürüttüğü yönündeki iddialar, Taşdelen’in emrivaki yönetim anlayışı, personeli karşısına almasına yol açmıştı. Benzer tavırları, şirket patronu edasıyla, meclis üyelerine karşı da sürdüren Taşdelen, böylelikle kısa süre içinde herkesi karşısına almayı başarmış oldu.

 

Akçalı Yapı Kooperatifi, Su Yapı Kooperatifi gibi bir çok defa yüksek emsal artışlarına giden Taşdelen’i, tecrübeli belediye meclis üyeleri tüm ikazlarına rağmen durduramamıştı. Melih Gökçek gibi her dönem Çankaya Belediye Başkanı ile uğraşan, kurt siyasetçi bile, Koç Kuleleri krizi hariç, şimdiye dek Taşdelen ile ikinci bir kez karşı karşıya gelmemişti.

 

Gökçek, İzmir Büyükşehir’i, CHPli Kadıköy, Beşiktaş, Şişli gibi belediyeleri hemen her gün twitter hesabından topa tutarken, yanıbaşındaki Alper Taşdelen’i nedense görmezden gelmeyi tercih etmekteydi. Tabi tüm bu gerçekler, basında sansüre uğrasa da, okuma yazma oranı yüksek, Çankaya CHP örgüt üyelerinin gözlerinden kaçmamıştı. Böylelikle örgüt, yavaş yavaş meclis üyelerine ”sizleri ön seçimde biz dik durasınız diye seçtik” yönünde baskı yapamaya başladı. Sonuç itibariyle yarısı ön seçimle gelen meclis üyelerinin tamamına yakını Taşdelen’i dizginleme yönünde birlik oldu. Daha sonra atama ile gelen üyelerin yarısı da Taşdelen’den duydukları rahatsızlık nedeniyle, muhalefet cephesine kaydılar.

 

Dün yaşanan seçim, H&H’nin Taşdelen konusunda, sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı uyarıların boş olmadığını gösteriyor. Taşdelen’in babadan oğula saltanat gibi pırıl pırıl liyakatli, bir çok aday içinden, haksız biçimde atanmış olması, bugün hala CHP tabanının vicdanında kanayan bir yaradır.

 

H&H’ye  konuşan etkin bir meclis üyesinin sözlerine de yer vermek istiyoruz:

 

”Taşdelen artık Çankaya’nın topal ördeğidir. Babası Doğan Bey’i bile dinlemiyor, kimsenin tecrübesinden faydalanmıyor. Sinan Aygün ne derse tamam abi diyerek yerine getiriyor. Ama burası Çankaya, burada dengeler var. Dünkü seçimle Alper Taşdelen’e tam tabiriyle BALANS AYARI yapılmıştır. Bundan böyle istediği gibi at koşturamayacak. Seçime kadar topal ördek modunda gider. Bundan böyle Melih Gökçek de Çankaya’da at koşturamayacak. Tekin Bingöl’ü de unutmamak gerek…”

 

NOT: Makam odasına takılan dünya kadar tutan zırhlı camlar. Alınan lüks makam aracı. Özel kalem müdürü Emrah Çınar’ın 9 trilyonluk personele taktığı borç skandalı. Makamının girişine koydurduğu X-ray cihazları vs… Taşdelen İstanbul’daki ağabeylerine çok güvense de, onlara çok özense de H&H’nin yorumu çok yakın süre içinde Taşdelen’i büyük süprizlerin beklediği yönündedir.