Buzdolabı nasıl temizlenmeli?

Buzdolabı nasıl temizlenmeli?
17 Şubat 2017 13:33

Buzdolabı temizliği, mutfak ve ev temizliğinin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Buzdolabında muhafaza edilen yemekler, kahvaltılıklar, meyve ve sebzeler bazen lekelere ve kokulara neden olabilir. Bu kokular giderilmezse bir süre sonrabuzdolabındaki yiyeceklere ve suya sinebilir. Bu yüzden buzdolabınızı ayda en az bir kere temizlemelisiniz.Peki, buzdolabını temizlerken dikkat edilecek püf noktaları nelerdir?

 

 

 

 
Buzdolabı Temizliği İçin Gereken Malzemeler

 
Buzdolabınızı temizlemek için; kuru bez, mutfak bezi, varsa şarjlı el süpürgesi buzdolabı temizliğine uygun sprey temizleyici ve krem temizleyiciye ihtiyacınız olacak.

 
Buzdolabı Temizlemenin Püf Noktaları
Buzdolabı temizliğine başlanmadan önce içini boşaltmalısınız.
• Kullandığınız modele göre buzdolabının rafları telli veya camdan olabilir. Telli rafları sudan geçirdikten sonra mutfak beziniz ile krem temizleyici kullanarak iyice silin ve kurutun.
• Eğer buzdolabınızın rafları cam ise, öncelikle rafın üzerindeki parçaları kuru bez ile silin. Cam raflarınızı yıkadıktan sonra sprey temizleyici ile temizleyin. Cam rafları kuruladıktan sonra temizleyicinin kokusu buzdolabına sinmemesi için iyice havalandırın.
• Buzdolabında bulunan meyve ve sebze bölümündeki kalıntıları temizlemek için şarjlı el süpürgesini kullanabilirsiniz. Daha sonrasında yine bu bölmeyi de yıkamalı ve durulamalısınız. Sebze ve meyve bölmesinin kuru olmasına dikkat edin, zira bu bölmenin nemli olması sebzelerinizin vaktinden önce çürümesine neden olabilir.
• Buzdolabınızın iç yüzeyi için ise yine krem temizleyici kullanabilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken püf noktası ise buzdolabındaki dar köşeleri de aynı özeni göstererek temizlemenizdir.