Bugün günlerden Ali İsmail Korkmaz!

Bugün günlerden Ali İsmail Korkmaz!
10 Temmuz 2018 10:04

Gezi Direnişi’nde polisler ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra yaşamını yitiren Korkmaz 5. ölüm yıldönümünde anılıyor.

 

 

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Temmuz 2013’te polisler ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından 10 Temmuz’da yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz , bugün 5. ölüm yıldönümünde anılıyor.

 

 

Ali İsmail’e atılan tekme ve dava sürecinde yaşananlar vicdanları yaraladı. Ali İsmail’in “düşlerindeki özgür dünya” ise ailesinin kurduğu vakıfta hayat buluyor. Üniversite öğrencisi olan 19 yaşındaki Korkmaz, Eskişehir’de Gezi Parkı protestoları sırasında 2 Haziran gecesi polisler ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldü. Arkadaşları tarafından Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürülen Korkmaz’a bakan doktor Hasan Gülcü, beyin cerrahisi servisine yerine, ortopedi servise yönlendirdiği için Ali İsmail’in beyin kanaması geçirdiği tespit edilmedi. Gülcü, Ali İsmail’i kas gevşetici yazarak evine gönderdi. 38 gün yaşam mücadelesi veren Ali İsmail 10 Temmuz’da yaşamını yitirdi. Doktor Gülcü için uzun süre soruşturma izni bile verilmedi.

 

 

Anma programı

 

 

Ali İsmail için 10 Temmuz salı günü Hatay Ekinciler Mezarlığı’ndaki mezarı başında saat 18.00’de anma töreni yapılacak. Saat 20.00’de Sümerler Amfi Tiyatro’da anma gecesi düzenlenecek. Gecede, ALİKEV Müzik Topluluğu, Ozbi ve Gülce Duru sahne alacak. Ali İsmail Korkmaz Vakfı’ndan (ALİKEV) yapılan açıklamada, “2013 yılında henüz 19 yaşındayken hayattan koparılan Ali İsmail’i ölümünün 5. yıl dönümünde sevgiyle anacağız. 10 Temmuz 2018 Salı günü Hatay’da gerçekleşecek Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesi ile Ali İsmail’in ‘Düşlerindeki özgür dünya’ için yine bir arada olacağız. Ali’nin düşleri ve umutlarıyla umuda kucak açanları 10 Temmuz’daki anma gecesine bekliyoruz” denildi.