Brezilya ikinci sırada, ABD’de ölümler 100 bine yaklaştı

Brezilya ikinci sırada, ABD’de ölümler 100 bine yaklaştı
24 Mayıs 2020 11:53

Çin’den başlayıp tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını devam ediyor. Salgının yeni merkez üssü haline gelen Güney Amerika’da Brezilya vaka sayısında dünyada ikinci sıraya yükseldi. ABD’de ise ölümler 100 bine yaklaştı.

 

 

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 5 milyon 400 bini aştı.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 344 binkişi yaşamını yitirdi, virüs bulaşan 2 milyon 250 bin kişi ise iyileşti.

 

BREZİLYA İKİNCİ SIRAYA ÇIKTI

 

Brezilya’da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 965 artarak 22 bin 13’e yükseldi.

Kovid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika’da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, ABD’nin ardından dünyada en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke konumunda bulunuyor.

 

ABD’DE ÖLÜM SAYISI 100 BİNE YAKLAŞTI

 

ABD, Kovid-19 salgınının merkez üssü ve en çok can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesine göre, ABD’de virüs bulaşan kişi sayısı 1 milyon 666 bine ulaştı.

Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı ise 98 bini geçerek 100 bine dayandı.

 

Fotoğraf: Reuters