Boksör Ünsal Arık dünya şampiyonluk maçına çıkıyor

Boksör Ünsal Arık dünya şampiyonluk maçına çıkıyor
30 Ocak 2015 12:00

DER BOSS (Patron) lakaplı Türk Boksör Ünsal Arik Dünya Şampiyonluğu yolunda sağlam adımlar ile ilerliyor. Kariyerine son 2-3 sene içinde hızla ulaşan genç yetenek Almanya’da en iyi çıkış yapan Türk Sporcularından biri.

 

 

Arıki 11 Nisan 2015’de Almanya’da WBU (World Boxing Union) icin orta siklet’de dünya şampiyonluğuna çıkacak. Arık’ın rakibi henüz belli değil.

 

 

Boks sporuna sürpriz şekilde başlayan Gurbetçi Sporcu Ünsal Arik aslında yıllarca Almanya’da Futbol oynayıp başarılı olduğundan Fenerbahçe Spor Kulübünün genç takım seçmelerine davet edilmişti. Genç yetenek Ünsal Arik yeteneğini farklı bir Spor dalına yönlendirip, hobi olarak başlattığı Boks kariyerini bugünlerde Profesyonelliğe taşıdı.

 

 

Aslen Mesleği Sigortacılık olan ve yıllarca masa başında Internet Teknolojileri Branşında yer alan Sporcu, hobisini mesleğine dönüştürdü. Kısa süre içinde üst üste elde ettiği başarılardan dolayı Ünsal Arik Almanya’da yetişen ve son yıllardır en iyi çıkışı yakalayan Türk Sporcularından biri olma unvanını taşıyor.

 

 

Farklı Sosyal Sorumluluk Projelerinde sık sık yer alan Türk Boksör haksızlıklara karşı verdiği mücadelede örnek olan Muhammed Ali’yi gösteriyor. İmkânlara sahip olmayanlara da her zaman umut ışığı oluyor.