Bir Küba kalmıştı!  Erdoğan: Küba’nın tepesine cami yakışır!

Bir Küba kalmıştı! Erdoğan: Küba’nın tepesine cami yakışır!
15 Kasım 2014 13:09

Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi’nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küba’nın tepesine cami yakışır” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi kapanış toplantısında konuştu.

 

 

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

 

 

“Latin Amerika ülkelerine 2015’de daha fazla ağırlık vereceğiz. Bu hafta Ekvator’a gidiyoruz, oraları dolaşacağız. Büyük sorumluluk içerisindeyiz ve farkındayız ama farkında olmak yetmiyor icraat gerekiyor. İslam ülkelerinde bu zor oluyor. Konuyla ilgili olarak gönül diliyle konuşmak gerçekten çok iyi oluyor. Biz artık mecburen bu şekilde anlatmaya gayret edeceğiz.

 

 

Kardeşlerim İslam insanın kendi tercihiyle Allah’ın kişiye bahşettiği en büyük hediyedir. Osmanlı Devleti Latin Amerika ülkelerine de ulaşmıştır. Az önce Diyanet İşleri Başkanımız ifade etti, ben de konuşma metnimi hazırlarken Abdurrahman Efendi’yi de ekledim. Onu hayırla yad etmek bizim için de bir görev.

 

 

O DAĞIN TEPESİNE BİR CAMİ YAKIŞIR

 

 

Latin Amerika’nın İslam’la tanışması 12. yüzyıla kadar dayanır. Amerika’yı Kolomb değil 1178’de Müslümanlar keşfetti. Kristof Kolomb anılarında, Amerika kıtasında dağın tepesinde gördüğü bir camiden bahseder. Ben şimdi Küba’lı kardeşimle konuşurum. Kristof Kolomb’un bahsettiği Küba’daki o dağın tepesine bir cami yakışır. Yeter ki izin versinler, olur desinler.