Bir efsane daha kaydı

Bir efsane daha kaydı
21 Kasım 2014 09:11

Hollywood’un Alman asıllı efsane yönetmeni Mike Nichols, 83 yaşında hayatını kaybetti. Bir çok isme şöhretin yollarını açan Nichols, Dustin Hoffman’ı üne kavuşturan The Graduate (Mezun) filmiyle Oscar’ kazanmıştı.

 

 

The Graduate, Who’s Afraid of Virginia Woolf?, Catch- 22 ve Closer gibi filmleriyle tanınan, Alman asıllı Amerikalı yönetmen Mike Nichols, 83 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü yönetmen, 1967’de Dustin Hoffman’ı üne kavuşturan The Graduate/Mezun filmiyle ilk Oscar’ını kazanmıştı. Nichols’ın son filmi, 2007’de çektiği ve Tom Hanks ile Julia Roberts’ın oynadığı, Charlie Wilson’s War oldu.

 

 

Kariyerine 1950’lerde Elaine May ile birlikte gerçekleştirdikleri televizyon komedileri ile başlayan Nichols, 1962’de komedi albümü ile Grammy Ödülü de almıştı. Yönetmenliğe önce Broadway’de başlayan Nichols, 1964’de Robert Redford’u üne kavuşturan tiyatro oyunuyla Tony Ödülü almıştı. Nichols, 1966’da sinemaya geçmiş ve başrolünü Richard Burton ile Elizabeth Taylor’ın oynadığı Who’s Afraid of Virginia Woolf?/Kim Korkar Virginia Woolf’dan? adlı filmiyle Oscar’a ilk kez aday gösterilmişti.

 

Kaynak: BBC Türkçe