Bebek mamasında pahalılıkta zirvedeyiz!

Bebek mamasında pahalılıkta zirvedeyiz!
24 Ekim 2020 10:30

Yaşanan ekonomik kriz ile birlikte hayat pahalılığının da artması, dar gelirli vatandaşın alım gücünü iyice düşürdü. Son günlerde gündeme gelen mama fiyatlarının yüksekliği de, bebeği olan vatandaşları kara kara düşündürüyor.

 

 

Sözcü’den Taylan Büyükşahin’in haberine göre marketlerde bebek mamaları çalınmasın diye kilitli dolaplarda satılıyor. Meclis’te verilen soru önergesini yanıtlayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, mamadaki pahalılığı döviz kurlarındaki artışa bağladı.

Dünyaca ünlü bir mama markasının 800 gramlık paketi Türkiye’de 125 TL’ye satılırken, asgari ücretle bir ayda sadece 18 kutu mama alınabiliyor. Pek çok ülkede aylık asgari ücret yerine saatlik ücret veriliyor. Sözcü’nün yaptığı aylık ortalama hesaplamalara göre, İngiltere’deki bir asgari ücretle 125 paket, İsviçre’de 167 paket, Almanya’da 94 paket aynı marka mama satın alınabiliyor.

 

EN AZ 1 GÜNLÜK MESAİ

 

Yine aynı mamadan bir asgari ücretle İrlanda’da 120 paket, Avusturya’da 95 paket ve ABD’de 70 paket alınabilirken, gelişmiş ülkelerde 1-1.5 saat çalışılarak alınabilen bir paket mamayı Türkiye’deki bir işçi bir günden fazla çalışarak satın alabiliyor.