Bebek Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
27 Mart 2020 08:45

Bebeğiniz doğmuş ya da doğmamış olabilir, ona alacağınız kıyafet konusunda seçici olduğunuz kadar heyecanlısınız da. Gördüğünüz her güzel şeyi alıp ona giydirmek istiyorsunuz ama maalesef ki öyle değil. Bebeklerin ciltlerinin hassas olması onlara kıyafet alırken de tasarımdan ziyade kalitenin ön plana çıkmasını sağlıyor. Bu nedenle bebeğinize kıyafet alırken dikkat etmeniz gereken önemli hususların neler olduğunu aşağıda sizin için hazırladık. Makalemizin devamını okuduğunuzda bebeğinize giyim & aksesuar alırken daha doğru kararlar verebileceksiniz.

 

Bebek Kıyafeti Alımı

Anne ve babalığın en güzel taraflarından biri olan onun için bir şeyler almaktır. Özellikle de modayı ilginiz varsa o zaman bu sureci çok daha keyifli hale dönüştürebilirsiniz. Türkiye tekstil konusunda zengin seçeneklere sahiptir. Bebeğiniz için kıyafet seçiminde gördüğünüz modeller karşısında şaşkına dönebilir ve hepsini almak isteyebilirsiniz. Ancak onların hepsindeki sevimliliğe de aldanmamak gerekiyor. Çünkü bebeklerinizin henüz gelişmemiş olan bağışıklıkları her kıyafeti kaldıramamasına neden olacaktır.

Kumaş Seçimi

Bebeğinizin cildi sizin cildinize göre daha hassas bunun için pamuklu ve alerji yapmayacak ürünler tercih etmeniz gerekiyor. Satın almadan önce kumaşın cinsine bakmanızda fayda var. İçeriğinde alerjik maddeler olmamalıdır.

Aksesuarlar

Bebek kıyafetlerinde aksesuarların güzel göründüğünün farkındayız ancak aksesuarlar bebeğinize zarar verebilir. Örneğin iri düğmeli olan bir kıyafeti kesinlikle almamalısınız. Çünkü bebeğiniz bunu kopartıp yutabilir.

Bebeğin yutabileceği veya herhangi bir şekilde zarar görebileceği kıyafetler olmamasına özen göstermelisiniz. Mesela iri düğmelerden kesinlikle kaçınmalısınız. Bebeğiniz bu düğmeleri incelemek isterken yutabilir. Fiyonklar ve danteller de bebekler için pek uygun olmayan aksesuarlar arasındadır.

Pratik Olmalı

Bebek ürünleri seçiminde pratik olanları tercih etmelisiniz. Bebeğinizin kıyafetini giydirirken ona daha hassas yaklaşmalı ve kolaylıkla giyip çıkarabileceği kıyafetlere yönelmelisiniz. Sürekli altını üstünü değiştirmek zorunda kalacağınızı hiçbir zaman göz ardı etmemelisiniz.

Bebek Çorabı

Bebeğiniz için alacağınız çoraplar konusunda esnek olanları tercih etmelisiniz. Bol bir çorap bebeğinizin ayaklarını sıkmayacağından dolayı kan akışını da engellemeyecektir. Bebeğinizin hareketinin kısıtlanmaması için külotlu çorabının büyük olmasını tercihe etmelisiniz.

Değerli anne ve anne adayları Dermoailem olarak bebeğiniz için en güzel kıyafetleri en uygun fiyata alabilmeniz için bir araya getirdik. Ürünlerimize https://www.dermoailem.com/bebek-urunleri adresimizden ulaşabilirsiniz.