Batı Akdeniz için fırtına uyarısı

Batı Akdeniz için fırtına uyarısı
28 Ocak 2015 17:11

M, Batı Akdeniz bölgesi için ‘kuvvetli rüzgar ve fırtına’ uyarısı yaptı.

 

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı uyarıda, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın tüm bölgede Cuma günü 18.00’de etkili olmaya başlayacağı belirtildi. 3 Şubat Salı gününe kadar etkili olacak rüzgarın yer yer fırtına şeklinde güney ve güneybatı yönlerden saatte 60- 80 kilometre hızla esmesinin beklendiği bildirildi.

eteoroloji

Beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği soba zehirlenmesi, hortum, çatı uçması, kar erimesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları istendi.

 

Denizciler için uyarıda bulunan meteoroloji, şunlara yer verdi:

 

“Bodrum- Anamur arası güney yönlerden kuvvetli olarak esecek rüzgarın; Bodrum- Kaş arasında 30 Ocak Cuma günü akşam saatlerinden 31 Ocak Cumartesi akşam saatlerine kadar 6 ila 8, yer yer 9 kuvvetinde, Kaş- Anamur arası 31 Ocak Cumartesi sabah saatlerinden, aynı gün gece saatlerine kadar 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Beklenen fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı öncelikle denizcilerimiz ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”