Bahçeli bekleneni yaptı, hiç de şaşırmadık

Bahçeli bekleneni yaptı, hiç de şaşırmadık
2 Temmuz 2015 17:33

Bahçeli’nin RTE’yi her ayağı kayışında çekip kurtaran ve özel koruma görevlisi olduğunu uzun zamandan beri yazıp duruyoruz.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 
Bir daha yazalım, sakın TBMM Başkanı’nın Devlet Bahçeli tarafından RTE’nin belirttiği ad olan İsmet Yılmaz’ın seçilmesine şaşırmayın çünkü tersi olsaydı hayretler içinde kalırdım.

 
Bunu Türk kamuoyu uzun zamandır biliyor ama henüz tam olarak neye karar vereceği konusunda bir kanaat sahibi değildir maalesef.

 
Devlet Bahçeli aynı numarayı 2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapmış ve sonunda yine AKP’nin adayı Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtirerek yedi yıl boyunca RTE tarafından gönderilen antidemokratik kişisel ailevi çıkarlara dayalı, suçluları kayırıcı yasaların tümünü bir noter marifetiyle onaylanmasını sağlamış, aynı zamanda vatanseverlerin, aydınların, subayların, gazetecilerin kodeslere tıkılarak uzun yıllar orada kalmasını sağlamıştır.

 
Bu açılardan baktığımız zaman Türkiye’de RTE ve güruhu tarafından işlenen cürümlerin tek müsebbibi Devlet Bahçeli’den başkası değildir.

 
7 Haziran seçim sonucu ile RTE on üç yıl boyunca işlediği ağır cürümlerin acı akıbetlerini yaşamaya hazırlanırken yine Devlet Bahçeli adlı kişi onu elinden tutarak battığı derin bataklıktan çekip kurtarmıştır.

 
Bunu nasıl yapmıştır Bahçeli?

 
TBMM Başkanlığı’nı altın tepsi içerisinde RTE’nin elini öperek tazim-i hürmetle kendisine takdim etmiştir.

 
Ve bunu çok iğrenç bir şekilde milletin ve kendisine oy veren seçmenin zekası ile alay ederek yapmıştır.

 
Yani HDP’nin oy vereceği adaya oy vermeyeceğini ve onun olacağı hiçbir işte olmayacağını kamuoyuna yutturarak yapmıştır, Bahçeli Efendi.

 
Ulan adama sormazlar mı bu AKP ve onun banisi RTE yıllarca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni PKK terör örgütü ile onun elebaşları ve Öcalan ile ülkeyi bölmek için anlaşma masasına oturtmadı mı?

 
Terör örgütü ile onunla anlaşma masasına oturan bir parti arasında hangi fark var, bana söyler misin Bahçeli Efendi?

 
PKK terör örgütü ile devleti görüştüren RTE’mi yoksa Deniz Baykal mıydı Bahçeli Efendi?

 
Hem TBMM Genel Kurul’unda çeşitli yasalar çıkarılırken HDP ile aynı doğrultuda oy kullanırken, şimdi aynı partiyi bahane ederek AKP’nin adayını seçtirmek aslında kendi zekanla alay etmek anlamına gelmiyor mu?

 
Örneğin İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nda HDP ile aynı doğrultuda oy kullandınız, bu sizi vatan haini mi yaptı?

 
Hemen tespitimizi ortaya koyalım; Bahçeli MHP’nin başına monte edilmiş ve milliyetçilikle zerre kadar ilgisi ve ilişkisi olmayan küresel projedir.

 
Bahçeli’nin bu bağlamda şimdiki görevi Türkiye’yi bölmeye doğru götüren RTE ve güruhunu milliyetçilik numaralarıyla korumak ve yıkılmaya yüz tuttuğunda kurtarmaktan ibarettir.

 
Bahçeli milliyetçilik numaralarını çok iyi yapmaktadır.

 
Milliyetçilik söylemleri numaraları ile önce milliyetçilerin desteğini alıyor sonra da bu desteği en kritik noktada küresel uşakların emrine veriyor.

 
Olay bundan ibarettir.

 
Bahçeli, son seçimle birlikte MHP’deki Türkiye’nin varlığı açısından çok önemli milliyetçi milletvekillerini aday yapmamış ancak kendisine harfiyen itaat edecek kişileri Meclis’e sokmuştur ki dünkü TBMM Başkanlığı seçim sonucu ile bunu hep birlikte yaşadık.

 
Yahu bu ne korkaklık, oy gizli ve perdenin arkasında kullanıyorsun; vicdanına göre oyunu kullanamaz mıydınız?

 
Allan nazardan korusun, çakı gibi seksen kurşun asker!

 
Devlet Bahçeli MHP’nin başından gitmediği taktirde Türkiye’nin başının beladan kurtulamayacağını kesin bir dille söylemeliyim.

 
Şunu yine kesin bir dille söylemeliyim ki Bahçeli’nin RTE’nin emir kulunu TBMM Başkanı seçmesi MHP seçmeninin onaylayacağı bir durum değildir ama her seferinde lahavle çekerek partilerine oy veriyorlar.

 
Artık şu anlaşılmıştır ki MHP’de Bahçeli’ye yaranarak ve asla itiraz dili kullanmayarak milletvekili olanlarla bir yer edinenler onu başlarından atmak için hiçbir siyasal etkinlikte bulunmayacakları gibi ellerinden geldiği kadar liderlerinin konumunu kuvvetlendirmeye çalışacaklardır.

 
Yapılacak iş bir dahaki seçimde Devlet Bahçeli’yi MHP’nin başından devirmek için bir dönemlikte olsa partilerini barajın altında bırakmak olmalıdır.

 
Çünkü Devlet Bahçeli Türkiye için bir milli güvenlik sorunudur.

 
Onun milliyetçilik naraları atması tamamen seçmeni aldatmaya yöneliktir.

 
Önemli olan ne yaptığıdır ki bunu dün hep birlikte terör odakları ile devleti görüştürme ustası RTE’nin adayını desteklemesiyle bir daha anladık.

 
Devlet Bahçeli kendisine verilen küresel rolü profesyonel üstü bir aktörlükle çok iyi oynamaktadır.

 
Dünkü TBMM Başkanlığı seçim sonucu ile MHP kaybedenlerden olurken, CHP ile HDP dik duruşlarıyla çok kazançlı çıkmışlardır ve kendileri için yeni siyasal oyun alanları oluşmuştur.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!