Avcılar Belediyesi 28 gündür işçilere zulmediyor!

Avcılar Belediyesi 28 gündür işçilere zulmediyor!
31 Mayıs 2016 17:16

Sendikalı oldukları için CHP’li Avcılar Belediyesi tarafından işlerine son verilen 27 işçi, özlük haklarını kazanana kadar direnmekte kararlı olduklarını bir kez daha dile getirdiler.

 

 

 

 

Özellikle yıllarca hizmet edip emek verdikleri CHP’li belediye tarafından işten atıldıkları için tepkili olan işçiler, kendilerini sömüren Kılıçdaroğlu liderliğindeki y- CHP’ye artık güvenmediklerini kaydetti. 2 Mart’tan bu yana hak mücadelesini sürdüren 27 işçi işyerinde yaşadıkları sıkıntı ve hak ihlallerine karşı sendikalılaşmaya gittiklerini ancak sendikalı olduklarının ertesi günü işveren tarafından aranarak, “Artık işe gelmenize gerek yok. Gidin sendikanız size iş bulsun” denilerek, işten çıkartıldıklarını söyledi.

 

 

8 kişilik nüfusa kardeşi ile bakmak zorunda olan temizlik işçilerinden Yakup Akpınar, işten atıldığı için ev kirasını dahi ödeyemediklerini, hasta olan anne ve babaannesinin tedavilerinin de aksadığını beilrtiyor. 4 çocuk babası Abdulselam Efe, 4 yıl önce memleketi Van’dan ekonomik sıkıntılar nedeniyle İstanbul’a göç ettiğini, izinli olduğu gün şantiye şefi tarafından aranıp işten çıkarıldığını ardından ise konuyla alakalı hiçbir açıklamanın yapılmadığını dile getirdi. Temizlik işçisi Hasan Ilgaz, çalışma koşullarına karşı çözümü sendikalılaşmakta bulduklarını ifade etti.