Asma tavan! Asma tavan modelleri

Asma tavan! Asma tavan modelleri
15 Ekim 2019 09:07

Asma tavanlar günümüzde asma tavan modelleri iş yeri, büro, spor salonu, alışveriş merkezi, sanayi ile ilgili yerler, konferans salonunda ve benzeri yerlerde yani hem günlük hayatımızın hem iş hayatımızın hem de sosyal hayatımızın pek çok yerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Asma tavanın bu kadar yaygın bir biçimde kullanılmasının sebebi ise söz konusu yerlerin dışarıdan fazlaca ses alarak ortamda gürültü oluşmasını engellemek ve dış ortam sıcak olduğunda mekânın içinin fazla soğuklaşmasını aynı şekilde dış ortamın sıcaklığı yüksek seviyelere ulaştığı takdirde de mekânın içinin fazla ısınmasını engellemektir. Aynı zamanda asma tavanların kullanılma amaçlarından birisi de dekorasyon açısından göze hitap etmesidir.

 

 

Ben ise size mutfak asma tavan modelleri özelinde bilgiler sunacağım. Bana kalırsa günümüzde insanların gün içerisinde evlerinde en çok vakit geçirdiği yerlerden birisi de tuvalet ve banyolardır. Buralar gün içerisinde fazlasıyla kullanılır ve her kullanışta ortamda su birikme ihtimali yüksektir. Bu durum ise banyoda su akışının ve buharlaşmanın fazla olmasına yol açar. İşte tam olarak bu yüzden banyo asma tavanın yapılışı sırasında uygun tavan ve yapı malzemeleri kullanılmadığı takdirde akma ve sızıntı gibi problemlerle karşılaşılma ihtimali yüksektir.

Bu ve bunun gibi durumlarla karşılaşmamak için koridor asma tavan modelleri seçiminden önce banyo duvarının iyice izole edilmesi yani yalıtılması ve hiç su sızdırmayacak biçimde kaplanması gerekir. Bahsettiğimiz işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanılabilecek fazlasıyla malzeme bulunmaktadır ancak bunların arasından en çok kullanılanı alüminyumdur. Banyolarda oluşan buharlaşma ile meydana gelen su buharı tavana doğru yükselir. Tavana yükselen su buharı doğrudan duvar tarafından emilmeye başlar. Islanan tavan zaman içerisinde dökülmeye ve üst kattan da su sızdırmaya başlar.

Son zamanlardaki alüminyum banyo asma tavan panelleri bu tarz durumlara karşı en iyi çözümlerden biridir. Panelleri duvara yerleştirdiğinizde duvarda bulunan alçı malzemenin buharı emmesini engeller. Banyonun kendi kendine kurumasını sağlar. Böylece de tavanınız hiç bir şekilde zarar görmemiş olur. Bu banyo asma tavanlar, çeşitli ışıklandırma sistemleri ile de satışa sunulmaktadır.

Modern asma tavan modelleri

Günümüzde çeşitli alanlarda özellikle de tavanların yapımında kullanılan alçıpan modelleri mevcuttur. Alçıpan modellerinin tercih edilmesinin sebebi ise alçıpanın yangına, esnek yapısı sayesinde depreme dayanıklı olması, ses ve ısı yalıtımı sağlamaya olanak vermesi, neme dayanıklı olması ve monte işlemlerinin kolay olmasıdır. İşte saydığımız bu faktörler modern asma tavan modelleri iş sektöründe de fazlasıyla kullanılmasını sağlamaktadır. Peki, üzerinde bu kadar konuştuğumuz alçıpanın çeşitleri nelerdir, birlikte bakalım Alçıpanlar suya dayanıklı alçıpan, yangına dayanıklı alçıpan ve akustik alçıpan çeşitlerindedir.

 

 

TAVAN KAPLAMA MODELLERİ

Tavan kaplama  modelleri için söylediklerimizi alçıpan tavan modelleri için de söylesek doğru olur. Alçıpan tavan modelleri kullanım alanlarında en uygun seçenekleri sunmaktadır. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda görüyorum o da şu ki cüzdan dostu diyebileceğimiz ekonomik rahatlığı bize sunan bir uygulamadır. Ayrıca zamandan da büyük tasarruf sağlanmaktadır.  tavan kaplama modelleri kullanım amaçları her ne kadar dekorasyon olsa da yangına dayanıklı yüzeyler oluşturmak amacıyla da uygulanır.  Tavan kapama modelleri antibakteriyel yani bakterilerin üremesine barınmasına ve de yaşamasına asla izin vermeyen ürünlerdir. Alçının bakteri ve de virüs gibi mikrobiyel canlıların oluşumunu ve üremesini önleyen ve bit, pire gibi daha nice haşerelerden koruyan nimet niteliğinde özellikleri vardır ve bu onları tercih edilmek için belki de neredeyse kusursuz bir malzeme kılar. Alçıpanların üretilmekte oldukları alçı bir hayli hafif ve kolay şekil alan yani işlenebilirliği çok yüksek bir malzemedir. İşlenmesi yani şekil ve bir biçim verilmesi rahat olması nedeninden dolayı alçıpan tavan modelleri evlerde sık sık tercih konusu olmaktadır. Modern ile ilgili beton ve kiremit gibi daha basit ve daha düşük nitelikteki malzemelerin yerine tercih edildiğini söylesek yanılmayız. Beton ve kiremit gibi basit malzemelere nazaran kurulumu ve taşınması çok daha rahat, çok daha konforlu ve de çok daha kolaydır. Hazır alçıpan kalıpları sayesinde alçıpan ustalarıyla dahi çalışmadan da rahatça oturma odası asma tavan modelleri yapmanız gayet tabii mümkündür. Bünyesinde nemi tutmayan bu salon asma tavan modelleri 2019 banyo ve tuvalet gibi alanlarda uygulanabilmektedir

Siz sevgili okuyucularımın nadide evlerinin nadide tavanlarını güzelleştirmek, sağlıklı, sağlıklı, temiz, kullanışlı, yüksek estetik görünümde ve de tabi ki en önemlisi ve en gereklisi ekonomik bir yol göstermek için alçıpan tavan modelleri üzerine her şeyi aktardım.

 

KAYNAKhttps://www.dekormimari.com/500-modern-salon-ve-koridor-asma-tavan-modelleri