Ankara Barosu DSA Taban Hareketinden eski TBB Başkanı Coşar’a büyük tepki

Ankara Barosu DSA Taban Hareketinden eski TBB Başkanı Coşar’a büyük tepki
2 Ekim 2014 16:51

Ankara Barosu seçimlerinde sular durulmuyor.

 

 
Ankara Barosu’nun seçimlerinde geleneksel olarak yarışı kazanan Demokratik Sol Avukatlar Grubu ön seçim sürecinde ön seçime grup üyesi olmayan ve Melih Gökçek’ in de avukatlığını yapan Mehmet Ali Alan başta olmak üzere bir grup AKP’ li avukatın ön seçimi sakatladığını ileri süren Avukatlar, Hakan Canduran’ ın kazandığı listeyi gayri meşru ilan ederek DSA Taban Hareketi isimli bir liste ile Genel Kurul’ da seçime girmeye karar vermişti.

 
DSA Taban Hareketi Hakan Canduran ile eski TBB ve Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar’ ın birlikte olduğunu iddia etmiş ancak bu durum Akil adam olarak bilinen V.Ahsen Coşar ve Hakan Canduran  tarafından yalanlanmıştı.

 
Önceki gün V.Ahsen Coşar’ ın, kişisel web sitesinde yayınladığı yazılarında DSA Taban Hareketine yönelik, “aşağıdakiler” “alttakiler” ifadelerini kullanması bu grup üyesi Avukatların büyük tepkisine neden oldu.

 
DSA taban hareketinin facebook sayfasında yayınlanan yanıt yazısında V. Ahsen Coşar’ ın yazılarına yanıt verilirken Coşar’ ın Akil adamlık sürecine ve görevde olduğu süreçte yakın dostu Ahmet İyimaya  üzerinden AKP ile olan yakın temasına dikkat çekildi. Yazıda, V.Ahsen Coşar’ ın baroyu borç içerisinde bıraktığı ve iddianın aksine şu an Ankara Barosu’ nun nakit 1 milyonun parasının olduğu savunuldu. Taban Hareketi mensubu Avukatlar Taban kelimesinin kabulde olduğu ancak yandaş ve yanaşma olunmayacağını dile getirdi.
V. Ahsen Coşar yazısında isim isim destek verdiği Avukatları sayarken bu kişilerin Hakan Canduran listesindeki kişiler olması dikkat çekti. Öte yandan tepkilerini dile getiren Avukatlar, Hakan Canduran’ ın sponsorunun da Deniz Aksoy  olduğunu iddia ettiler.

 
COŞAR, CANDURAN İLE OLAN BAĞINI KABUL ETTİ

 

 

 

Öte yazndan Seçimlere kısa süre kala eski TBB başkanı Vedat Ahsen Coşar, internetten yayınladığı yazısında Hakan CANDURAN’ a desteğini açıkladı.

 
Vedat Ahsen COŞAR ve Hakan Canduran ön seçim listesinde bulunan bazı avukatların karşı çıkması nedeni ile birlikte olduğunu kabul etmiyordu. Hakan Canduran listesinde bulunan ve özellikle genç Avukatlardan oluşan DİRENDSA grubu Akil adam olarak tanınan Vedat Ahsen Coşar’ ın ön seçim sürecine şiddetle karşı çıkıyordu. Öte yandan DİRENDSA grubunun yine Hakan Canduran’ ın finansörü olduğu ve 7 TİP’ li gencin öldürülmesi dosyasında sanıkların gönüllü savunucusu olduğu iddia edilen Deniz AKSOY’ dan büyük rahatsızlık duyduğu ve Hakan Canduran’ ın listesinin Sarı Baro olarak anılmasına tepsi gösterdiği bildiriliyor.

 
Karşı liste olan DSA Taban Hareketi de sosyal medyadan yaptığı açıklamada iddialara tek tek yanıt verilerek Vedat Ahsen Coşar sert bir şekilde eleştirildi. Yanıt yazısında Akil adam olarak ifade edilen Vedat Ahsen Coşar’ ın görevi kötüye kullanmaktan yargılandığının altı çizilirken iktidara karşı muhalif olması nedeni ile baronun hedef alındığı savunuldu. Taban Hareketinin yazısında, Hakan Canduran listesinin AKP güdümünde olduğunun Vedat Ahsen Coşar’ ın desteği ile kanıtlandığı, yandaş ve yanaşma olmayacakları belirtildi.