ANKAPARK’ta neler oluyor?

ANKAPARK’ta neler oluyor?
5 Eylül 2018 12:14

CHP Ankara Milletvekili Dr Murat Emir bir türlü açılamayan Ankapark için, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

 

 

Önergesinde ilki 14 Haziran’da gerçekleştirilen ihale olmak üzere, 4 kez ihaleye çıkılmasına rağmen istenen teklifin verilmediğini belirten Emir, 6 Eylül’de tekrarlanacak ihaleyi hatırlatarak; TMMOB’un verilerine göre 2 milyar TL’ye mal olan Ankapark’ın 765 milyon TL’ye 29 yıllığına işletme devrine alıcı bulunamamasını manidar bulduğunu ifade etti. “Ya Ankapark’ın değerinin çok çok üzerinde bir maliyetle inşa edildiğini, ya da ihale ertelemeleri yoluyla çok ucuza birilerine peşkeş çekilmek istendiğini” iddia etti.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Dr Murat Emir aşağıdaki soruları önergesine taşıdı:

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilk planlamasında Ankapark için öngörülen açılış tarihi ne zamandı? Şu ana kadar açılış kaç defa ertelenmiştir?
Yaklaşık 2 katrilyon TL’ye mal olduğu dile getirilen Ankapark için şu ana kadar yapılan toplam harcama miktarı nedir?
Ankapark’ın bitirilmesi için ortalama ne kadar daha kaynağa ihtiyaç duyulmaktadır? Yapılan ve/veya yapılacak ihalelere göre, harcanacak bu miktar, ihaleyi alan firma tarafından mı, yoksa belediye tarafından mı karşılanacaktır?
Ankara Büyükşehir Belediye eski başkanı Melih Gökçek’in açıklamalarına göre; her yıl Ankapark’a 10 milyon ziyaretçinin geleceği var sayıldığında; Ankapark, atıl olarak kaldığı süre içerisinde ne kadar zarar etmiştir?
Oyuncakların garantisinin, işletmeye açılacağı zaman başlatılacağı dile getirilmektedir. Yerlerine yerleştirilen elektronik ve mekanik oyuncakların gerek çalıştırılmamasından, gerekse de olumsuz hava koşullarından dolayı zarar görmemesi için önlem alınmakta mıdır?

Oyuncakların bugüne kadar gördüğü hasarlar kim veya hangi kurum tarafından karşılanacaktır?
Hiçbir fizibilite çalışması yapılmadan, Ankaralı vatandaşlarımızın vergilerinden harcanan milyarlarca lira kaynakla yaptırılan projenin zararı kim tarafından karşılanacaktır?