Akşener: Bana talimat verecek kişi henüz anasının karnından doğmadı

Akşener: Bana talimat verecek kişi henüz anasının karnından doğmadı
19 Haziran 2018 20:00

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, “Pensilvanya’dan ben talimat malimat almadım. Milletimin dışında bana talimat verecek kişi, henüz anasının karnından doğmadı” dedi.

 

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Akşener, Bolu Kent Meydanı’nda halka hitap etti. Konuşması sırasında sağanak bastıran Akşener, sözlerini kısa tutacağını belirterek, “Bu devletin tüm rakamlarını devletin kendi resmi sitelerinden, internet sitelerinden aldık. Ekonomi ayvayı yemiş durumda, eğitim ayvayı yemiş durumda, tarım mezara gömülmüş durumda. Dış politikada en itibarsız dönemimizi yaşıyor durumdayız. Ekonomide beraber çalışacağım ekibi topladım. Onlara şu işi sordum, ‘Biz iktidara geleceğiz. Bu ülkeyi toparlayabilir miyiz?’ Tek tek, kalem kalem 16 yıldır bu arkadaşların yaptığı iyi- kötü her şeye baktık. Bu ülkeye kalkınabilir mi? Bu ülke kurtarılabilir mi? Baktık, sorduk. Ortaya çıkan sonuç; Türkiye’nin potansiyeli, Türkiye’nin eğitimli insan gücü ve Türkiye’nin insanlarının çalışkanlığı bu ülkeyi gerçekten kalkındırır. Devlet, işsizine iş, istihdam ortaya koyar” diye konuştu.

 

‘EKONOMİYİ, TARIMI SANAYİLEŞTİREN BAKIŞ AÇISIYLA ÜLKEYİ KALKINDIRACAĞIZ’

 

İşsizlik oranını yüzde 5,6’ya indirecekleri vaadinde bulunan Akşener, şunları söyledi:

 

“Tarımda 9 milyar dolarlık ithalat var. Cari açığın içinde önemli bir alan tutuyor. 9 milyar dolarlık tarım ithalatı var. Bu 1 milyon tarımda çalışan insanın işsiz olması demek. Türkiye’yi 2 kez dolaştım. Muş Ovası, Bitlis Ovası, Konya Ovası hepsi bomboş. Konya buğday ithal ediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Tavukçuluğu bitirdiler. Hayvancılığı bitirdiler. Hem inek hem saman ithalatının yapıldığı bir ülkeyiz biz, şaka gibi. Türkiye’de tarım ürünleri üretiminin 18 milyar dolar azaldığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Kiralık araçların sizin cebinizden çıkan yıllık parası 8 milyar dolar. Ben seçilince ‘İnin aşağıya inin bakayım’ diyeceğim. 8 milyarı koydunuz cebinize. Suriye’nin içişlerine elini soktu. 4 milyon Suriyeli mültecimiz oldu. Ben o insanlara da çok acıyorum. Her insan ülkesinde mutlu ve özgürdür. Seçilir seçilmez onları ülkelerine döndüreceğim. Onlara da harcanan para 150 milyar lira. Ekonomiyi, tarımı sanayileştiren bir bakış açısı ile bu ülkeyi inşallah kalkındıracağız. İşsizlik oranını 5,6’ya indireceğiz. Türkiye’nin bu konuda insan gücü de kaynağı da var. İsrafı engellediğimizde neler çıkıyor.”

 

‘DOKUNULMAZLIĞIM YOK, GEREĞİNİ YAP KARDEŞİM’

 

Konuşmasında Pensilvanya’dan talimat almadığını söyleyen Meral Akşener, şunları kaydetti:

 

“Ben bilmeden arı kovanına çomak sokmuşum. TİKA ile ilgili ‘Büyük çiftlik olmuş, devlet kurumlarını elimize alacağız’ dedim. Binali Yıldırım çıktı, Pensilvanya’dan talimat alıp, TİKA’yı kapatacağımı söyledi. Koskoca Başbakan çıkıyor, yalan söylüyor. Bir başbakan söylediklerinin arkasında durur. Yalancı, iftiracı damgasını yemez. Benim dokunulmazlığım yok, gereğini yap kardeşim. Pensilvanya’dan ben talimat malimat almadım. Milletimin dışında bana talimat verecek kişi, henüz anasının karnından doğmadı. 2,5 yıldır bu kereste gibi adamlara ‘Sözünüzün gereğini yapın, yapmazsanız şerefsizsiniz’ dedim. Şerefsiz şerefsiz geziyorlar. Bunlara Başbakan da katıldı. TİKA yıllık 8 milyar dolar para harcıyormuş. 6,5 milyar doları sizin paranız. Fabrikaları yapmak yerine satmışlar ama haklarını yemeyelim, Kolombiya’da okul açmışlar. Buralar hizmet beklerken bu arkadaşlar gitmişler Ekvador’un denizini temizlemişler. Sendikalara bina yapmışlar. Daha ilginci var, Mali diye bir ülkenin, onların meclisini yeniden yapmışlar. Rahmetli Özal tarafından Türk Cumhuriyetleri ile köprü olsun, diye kurulmuş olan TİKA’nın bugün yapmış olduğu işler. Hangi yandaş bedava para almış, hangi yolsuzluklar var; bunların hepsine tek tek bakacağız, gereğini yapacağız. AFAD diye kurum var, onu çalışıyoruz. Çıkacak ortaya. Türkiye’nin kaynakları yeterliç İsraf rüşvet ve yolsuzluk her kötülüğün anasıdır. Allah nasip ederse bunları ilk günden kesmezsek Allah bize nasip etmesin. Yoksullaştırıp, bunu istismar etmek, bu ülkeye ihanettir. Gelecekte iki büyük savaş çıkacak. Biri gıdadan biri sudan. 5 yıl içinde Allah nasip ederse bu ülkeyi ithalatı kesilmiş, kendine yeten, ihracat yapan bir ülke haline getireceğiz.”

 

‘HERKES MECLİS’TE YAN GELİP YATMIŞ’

 

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Düzce Anıt Park Meydanı’nda düzenlenen mitingde, kalabalığa seslendi. Tarım ve ekonomi ile ilgili çalışma yaptıklarını belirten Akşener, “Bir çalışma yapmamız lazım, diyerek, ekonomiyi ve tarımı önümüze açtık. 16 yılda bu arkadaşların yaptıklarını kuruş kuruş hesapladık. Ekonomistlere, ‘Ekonomiyi ayağa nasıl kaldırırız?’ diye sorduk. Onlar ‘Türkiye ayağa kalkar’ dedi. Türkiye’nin eğitimli genç nüfusu çok fazla. Gençlerimize istihdam sağlayarak, bu ülkeyi bu bataktan çıkaracağız. Bu ülkenin ayağa kalkması için israfı kesmemiz lazım. Yolsuzlukların önüne geçmemiz lazım. Ben Türkiye’nin niçin böyle olduğunu anladım. Büyük bir ciddiyetsizlik var. Herkes, Meclis’te yan gelip, yatmış. Bugün bizi yönetenlerin 16 yılda göz boyayacak binaların dışında ekonomiyi çökerten, tarımı yok eden kararlarının kimse farkında olmamış. Bizim yaptığımız bütün projeler vatandaşımızın geleceğine, dününe, bugününe, yarınına ait. Her birinin kaynağı, kuruş hesabına kadar yapıldı” dedi.

 

‘FINDIK FİYATLARINI DOLARA ENDEKSLİ YAPACAĞIM’

 

Fındık fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Akşener, “Biz Giresun’da ilk defa fındığa 15 lira vereceğiz, dedik. Türkiye’deki bütün siyasiler, fındığa 15 lira vermeye başladı. Şimdi de başka bir şey söylüyorum. Fındık fiyatlarını dolara endeksli yapacağım. Fındık, Türkiye için önemli. Fındık, Türkiye’nin dünyada fiyat belirleyebildiği tek ürün. Berlusconi ahbabı oldu arkadaşın. Nikah şahitliği yaptı. Bizimki de fındığın pazarlanmasını döndürdü. Fiskobirlik’i, devleti aradan çıkardı. Berlusconi’nin adamlarına terk etti. Dünyada etkili olduğumuz tek stratejik ürünümüzün içine tükürdüler. Bilerek yaptılar” diye konuştu.

 

‘İŞSİZLİĞİ 5,6’YA İNDİRECEĞİZ’

 

Gençlere iş vermenin, devletin görevi olduğunu vurgulayan Akşener, şunları söyledi:

 

“Gençlere iş vermek, bu devletin görevidir. İş veremiyorsan o zaman o genci iş buluncaya kadar ailesinin, arkadaşlarının yanında başını öne eğdirmeyeceksin. O yüzden 500 liralık aylık vatandaşlık maaşı bağlayacağız, her bir gencimize. Asgari ücret, vergiden muaf olacak. AVM’lerle ilgili ciddi çalışmamız var. Avrupa ülkelerinin her birinde AVM’ler 30- 40 kilometre dışarıdadır. O şehirlerde pazar günleri AVM’ler kapalıdır ama küçük esnaf açıktır. Şimdi siz vatandaşınızı para harcayabilir duruma getireceksiniz ondan sonra da esnafı ayağa kaldıracaksınız. Esnaflar patır patır dükkan kapatıyor. Biz bu dükkanların yeniden açılmasını sağlayacağız. Yıllık 50 milyar dolar sanayi yatırımı yapacağız. 5 yılın sonunda yüzde 11 olan işsizlik rakamını 5,6’ya indireceğiz.”

 

‘PANCARA KOTA GELDİ, HAYVANCILIK BİTTİ’

 

Tarımın ve hayvancılığın bilinçli bitirildiğini savunan Akşener, “Fındık bizim prestij, stratejik ürünümüz olduğu kadar pancar da öyledir. Pancar sadece şeker değil, aynı zamanda ekolojik bir hayvan yemidir. Pancara kota geldi, hayvancılık bitti. 97 senesinde İçişleri Bakanı olarak Muş Varto ilçesinde bir köye gittik. Oranın muhtarı bana, ‘Sayın Bakanım, burada 90 bin hayvan var. Şu PKK’nın yaptıklarını önleyin. Burada eskiden 250 bin hayvan olurdu, şimdi 90 bine indi’ demişti. Yakın zamanda tekrar gittiğimde aynı yerde 10 bin hayvan bile kalmamıştı. Bu ülkenin her bir şehrinde tarım ve hayvancılığı şuurlu bir şekilde bitirmişler. Bunu önleyeceğiz ve bunu bir beka sorunu olarak kabul ediyoruz. Burada kötü niyet var” dedi.

 

‘FETÖ MESELESİNDE ÇAYCI, ÇORBACI HAPİS; ZENGİNLER KAÇAK’

 

Darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Meral Akşener, şunları söyledi:

 

“Bunların hataları yüzünden 15 Temmuz oldu. Bu millet köprüden, sokaktan devleti topladı, getirdi. Şimdi bizim çocuklarımız Afrin’de, Menbiç’te dış politikada çukura düşürülen bu devleti kanı pahasına, canı pahasına o çukurdan çıkarıp, geri getiriyor. Bu yüzden cumhurbaşkanı olduğum gün hem Kuleli’yi hem de diğerlerini aynı gün açacağım. Ben Bursa Öğretmen Okulu mezunuyum. Babam beni oraya gönderirken, ‘Benim kızım devlete emanet’ dedi. Hocalarımız o emanete ihanet etmedi. Şimdi harp okulu öğrencilerinin ana- babaları, çocuklarını devlete emanet etti. Devlete teslim edilen 14- 15 yaşındaki çocukları sen eğer FETÖ’ye kaptırdıysan o çocukların emanetine ihanet ettin. Şimdi binalara savaş açıp, 18 yaşındaki çocuklara, 5 günlük erlere müebbet cezası verdin. 5 günlük bir er, komutanı talimat verdiğinde onu sorgulayabilir mi? Bu çocukların silah çekmişliği yok. Fotoğraflar, videolar var; ama faturanın birine kesilmesi lazım. Bu FETÖ meselesinde çaycı, çorbacı hapis; zenginler kaçak, hainlerin ne olduğu belli değil.”

 

Meral Akşener, konuşmasının ardından, İYİ Parti’ye katılan, Keçiören Belediye eski Başkanı Turgut Altınok’un kızı Ayça Altınok’a rozetini taktı.

 

‘ABBAS YOLCU’

 

İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Düzce’nin ardından geldiği memleketi İzmit’te Milli İrade Meydanı’nda halka seslendi. Seçimi getirenin de pişman olduğunu belirten Akşener, “24 Haziran’da bir seçim var, seçimi getirenler de pişman. Bu defa asabiyeti gördüğüm zaman, Türkiye’de iktidar partisini yönetenlerin, Sayın Erdoğan’daki asabiyeti gördüğümde anlıyoruz ki Abbas yolcu. Gitmesi lazım, çok yoruldu. Türkiye’nin ekonomisinin içine tükürdüler, eğitimin içine tükürdüler, Türk ordusunu darmadağın ettiler. 16 yılda ne yaptılar? Bir ekip kurdum, tek tek incelendi. İnşaat yapmışlar. Kocaman adalet sarayları yapmışlar, içinde adalet yok. Her şehre üniversite binası yapmışlar, içinde hoca yok. Milyar dolarlık fabrikaları satmışlar. 16 yılda 2 trilyon dolar vergi toplamışlar hepinizin cebinden ve sonuç olarak Kocaeli’ne hiçbir şey gelmemiş. Bir sanayi şehrinde genç işsizlik neden büyük sorun? Yatırım yapılmamış. Türkiye’nin kaynakları, potansiyeli var. Türkiye’de yönetim değişikliği olduğu andan itibaren Türkiye ayağa kalkar, koşar, yürür. Önce israfın önü kesilecek, sonra yatırım, sonra yolsuzluk ve rüşvetin önüne geçilecek” dedi.

 

‘BUNLAR ALIŞMIŞLAR BEDAVA YAŞAMAYA’

 

Akşener, israfı keseceklerini belirterek, şöyle konuştu:

 

“Ben ‘TİKA’yı kapatalım’ demedim. Binali Bey duruma dahil oldu. TİKA’yı kapatacağımı söyledi. TİKA’yı kapatacak yalanını söylerken Pensilvanya’dan talimat aldığımı söyledi. Bu gol kaçmaz. Bir başbakan hem yalancı hem iftiracı. Gereğini yapmadığı için de bostan korkuluğu durumu var. Bir; benim milletimin dışında talimat verecek şahıs anasından doğmadı. Madem Pensilvanya’dan talimat almışım, gereğini yapacaksınız. Yapmayan şerefsiz alçaktır. TİKA 36 milyar TL, bir yılda cebinizden harcıyor. Ekvador’da ismini söyleyemediğim bir şehrin Haliç’ini temizlemiş. Burada bir cebellezi var. 2018 bütçesini inceledik, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın bütçesi 2,3 milyar TL, Sağlık Bakanlığı 38 milyar, TİKA’nın 36 milyar TL bütçesi. Geldiğim nokta şu; Bunlar alışmışlar bedava yaşamaya, bunu kestiğinizde Türkiye’nin kaynakları size yeter.”

 

‘BİZ ASLA EZİK OLMADIK’

 

Rumelilerin sabırlı olduğunu, ancak asla ezik olmadığını ifade eden Meral Akşener, şunları kaydetti:

 

“Bu toprağın kızı olarak, bu şehrin yetiştirdiği kızınız olarak elbette sizden cumhurbaşkanlığı için oy istiyorum. Aynı zamanda İYİ Parti Genel Başkanı olduğum için milletvekilleri adaylarımız için de oy istiyorum. Biz Rumeliler sabırlı insanlarızdır ama biz asla ezik olmadık ve ezik olmak bizim için mümkün değil. Atatürk’ü kıskanmaktan vazgeçin kardeşim, onun gibi olmak mümkün değil. Ordunun en güzide askerlerini içeri attın, İlker Başbuğ’u terör örgütü başı olarak hapse attın. Bunların bitirilmesi için, Türkiye’nin huzura ermesi için, 25’inde rahat nefes alınabilmesi için oylarınıza talibim. Allah’ın izniyle başaracağız.”

 

 

Tezcan SOLMAZ-Ergün AYAZ-Dinçer AKBİR-Alişan KOYUNCU,Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)