AKP’li Çelik’ten görüşme sonrası açıklama: Gayet pozitif bir havada konuştuk!

AKP’li Çelik’ten görüşme sonrası açıklama: Gayet pozitif bir havada konuştuk!
21 Temmuz 2015 13:44

AKP ile CHP arasında merakla beklenen ikinci tur görüşmelerinin ilki bugün Ömer Çelik’le Haluk Koç arasında yapıldı.

 

 

Koalisyon sürecinde AKP ile CHP heyetleri arasındaki görüşmelerde irtibat noktası olarak görevlendirilen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç arasındaki ilk görüşme bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun CHP ile yürütülecek koalisyon görüşmeleri çerçevesinde görevlendirdiği Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, bugün saat 11.00’de bir araya geldi. İlk randevu talebinin Bakan Çelik’ten geldi.

 

 

AKP’li Çelik’ten açıklama

 

 

Görüşme sonrası açıklama yapan Ömer Çelik, şunları söyledi:

 

 

”Gayet pozitif bir havada konuştuk. Heyetlere karar verilecek ve heyetler en geç hafta sonuna kadar bir araya gelmiş olacak. Öncelikle istişari görüşmeler yapılacak. Genel başkanların görüşme aşamasına kadar yapılması gerekenler var. Hangi ilkeler çerçevesinde görüşeceğimize dair, konu başlıkları ve hangi mekanda bir araya geleceğimizle ilgili bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. Haluk Bey’le yöntem konusunda mutabık kaldık. Bugün yarın bu konularda toplantılarımız olacak. Aynı şekilde CHP’de de olacaktır. Muhtemelen bu hafta sonuna doğru bir araya geliriz. Karar verip istişari görüşmeler başlamış olacak. Koalisyon da erken seçim ihtimali de yarı yarıya.”

 

 

‘Ne getirecekler göreceğiz’

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP-CHP koalisyon görüşmelerinin koordinatörlüğünü yürüten Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’un bugün gerçekleşecek buluşmalarına ilişkin olarak şunları söyledi:

 

 

“AKP’den davet geldi, görüşme olacak. Şu anda ne konuşulacağını bilmiyoruz. Çünkü görev AKP’de. AKP’nin bugünkü görüşmede ne getireceğini göreceğiz. Bizim yaklaşımımız net. Daha önce ilkelerimizi açıkladık. Hükümet kurma görevi AKP’de. Dolayısıyla onların ne getireceğine bağlı olarak görüşmeler şekillenecek.”

 

 

Yüksekdağ: 2. turda uzlaşı bekliyoruz

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Koalisyon görüşmelerinin ikinci turunu AKP ve CHP’nin uzlaşı ile tamamlamasını bekliyoruz” dedi. Görüşmelerin ikinci turundan daha umutlu olduklarını belirten Yüksekdağ, yasal olarak 45 gün süresi bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun söz konusu sürenin tamamını kullanmasını doğru bulmadıklarını ifade etti. Kurulacak koalisyon için parti olarak barış ve demokrasi içerikli 15 maddelik bir hükümet programı hazırladıklarını vurguladı.