AKP, CHP’li Gürer’in uyuşturucu feryadına kulak tıkadı!

AKP, CHP’li Gürer’in uyuşturucu feryadına kulak tıkadı!
20 Ekim 2017 10:53

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Uyuşturucuyla mücadele konusunda’ verilen Meclis Araştırma Önerisi üzerinde CHP grubu adına konuşma yaptı. Gürer, konuşmasında Türkiye’de artık korkunç boyutlara ulaşan uyuşturucu kullanımıyla ilgili vahim tabloyu gözler önüne serdi.

 

 

 

Türkiye’de uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar düştüğünü ve son 10 yılda uyuşturucu kullanımından cezaevinde yatanların sayısının yüzde 400 arttığını söyleyen Gürer, “Çocuklarımız zehirleniyor. Gelin bu önergeyi kabul edin, birlikte mücadele edelim” dedi. Ancak öneri, AK Partili milletvekillerinin verdiği ret oyuyla kabul edilmedi. CHP Milletvekilleri böylesine önemli bir konuda AK Partili milletvekillerinin ret oyu vermesine tepki gösterdi.

 

 

 

 

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER, MHP GRUBUNUN ÖNERİSİ ÜZERİNDE KONUŞMA YAPTI

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’in, Türkiye’deki uyuşturucu madde kullanımının yarattığı olumsuzluklarla ilgili konuşması, TBMM Genel Kurulu’nun oturumuna damga vurdu. CHP Milletvekili Gürer, MHP Grubu’nun, ‘Uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda’ verdiği Meclis Araştırma Önergesi üzerinde konuşma yapmak için söz aldı. Gürer, CHP’nin de bu konuda birden çok Meclis Araştırması önerisinin bulunduğunu anlattı.

 

 

UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 10’A DÜŞTÜ!

 

 

Uyuşturucuyla mücadele konusunda mutlaka Meclis Araştırmasının açılması gerektiğini söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de artık sentetik uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar düştüğüne vurgu yaptı.

 

 

UYUŞTURUCUDAN ÖLÜMLERDE AVRUPA BİRİNCİSİYİZ

 

 

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Dairesi’nin, Türkiye’deki uyuşturucu kullanımıyla ilgili istatistiki verilerinden de bahseden Gürer, uyuşturucu kullanımı nedeniyle gerçekleşen ölümlerde ülkemizin Avrupa birincisi olduğunu belirtti.

 

 

NE YAZIK Ki KIZ ÇOCUKLARINDA DA UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTIYOR

 

 

Son 10 yıl içinde uyuşturucu suçlarından cezaevlerinde yatanların sayısının yüzde 400 oranında arttığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Uyuşturucu kullanım yaşı 10’a kadar indi ve acıdır ki kız çocuklarında da giderek yayılıyor” dedi.

 

 

KORKUNÇ RAKAM: UYUŞTURUCUDAN YATAN HASTA SAYISI YÜZDE 381 ARTTI

 

 

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Dairesi’nin verilerine göre son 10 yıl içinde uyuşturucudan yatan hasta sayısının yüzde 381 oranında arttığını, bunların yüzde 11’inin 15 yaşın altındaki çocuklardan oluştuğunu ifade eden Gürer, uyuşturucudan yatan hastaların yüzde 40’ının 15-19 yaş aralığında, yüzde 30’unun 20-24 yaş aralığında ve yüzde 11’nin ise 25-29 yaş aralığında olduğunu söyledi.

 

 

SORUN ÇOK CİDDİ

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunun; emniyetle, eğitimle, aileyle ve kurulların işbirliğiyle çözülebileceğine dikkat çekerek, “Ne yazık ki kâğıt üzerinde çok şey söylendiği doğru, bununla ilgili yapılanlar da var. Özellikle narkotiğin bu konudaki uzman olan ekiplerinin okullarda ailelere, kurumlara verdiği eğitimler de bulunuyor. Ne var ki bütün bunlara rağmen sorun çok ciddi” diye konuştu.

 

 

ALLAH KİMSEYE BÖYLE SORUN VERMESİN

 

 

Konuşmasına “Allah hiç kimsenin başına böyle bir sorun vermesin” diyerek devam eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümetin böylesine önemli bir konuda, yapılanlar ve rakamsal boyutlarını ortaya dökerek geçiştirmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Gürer bütün partilerin, bütün kurumların uyuşturucu terörü üzerine mücadeleyi topyekûn vermesi gerektiğini ifade etti.

 

 

ÇOCUKLAR, OKUL TUVALETİNDE SENTETİK UYUŞTURUCU KULLANIYOR!

 

 

Okullarda çocukların tuvalete girerek sentetik uyuşturucu kullanıyor olduğunu söyleyen CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Bunun karşısında mücadeleyi birlikte geliştirmezsek bu terör geleceğimizi, bildiğimiz terörden daha fazla tehdit ediyor. Çoğu yerde, çoğu kasabada, çoğu köyde ne yazık ki bu yayılıyor. Bunun yanında ilçelerde, il merkezlerinde belli saatlerde sokağa çıkamayacağımız yerler var” şeklinde konuştu.

 

 

MECLİS OLAYA EL KOYMALI

 

 

Meclisin bu duruma el koyması gerektiğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu bağlamda yapılacak çalışmanın mutlaka ve mutlaka tüm boyutlarıyla ele alınması, yasal düzenleme dâhil, her konuda mutlaka Meclisin yapacağı neyse bir an önce yapılması lazım çünkü olayın boyutları gördüğünüzden büyük, daha derin ve tehlikeli. Ne yazık ki gençlerimizi, çocuklarımızı zehirliyorlar. Buna karşı gelin, bu araştırma önergesini kabul edin, mücadele edelim” dedi.

 

 

ÖNERGE AKP’NİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Türkiye’deki uyuşturucu kullanımının vahametini rakamsal boyutlarıyla gözler önüne serdiği konuşmasına rağmen, MHP Grubu’nun Meclis Araştırma Önerisine AK Parti milletvekilleri ret oyu verince, önerge kabul edilmedi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, böylesine önemli bir konuda verilen Meclis Araştırma Önergesine bile AKP’nin ret oyu vermesine tepki gösterdi. Gürer, “Okul tuvaletlerine sentetik uyuşturucu kullanılırken, 10 yaşındaki çocuklarımız zehirlenirken, AKP’nin böyle bir konuya kulak tıkamasına anlam veremiyoruz” diye konuştu.

 

 

ÖZGÜR ÖZEL “BUNU TÜRKİYE’DEKİ BÜTÜN EVLAT SAHİBİ AİLELERİN DİKKATİNE SUNUYORUZ, ONLARI ŞİKÂYET EDİYORUM”

 

 

CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel’de araştırma önergesi ret edilmesi üzerine söz aldı Özel: “İç Tüzük değişikliğinden sonra, on dakika olan süre beş dakikaya indi. Adalet ve Kalkınma Partisi üç dakikaya indirdiği süreyi dahi kullanmadı. Yani bu sentetik uyuşturucu konusunda hakkına, payına düşen on dakikadan üç dakikaya indirdiği süreyi kullanmadılar. Üç dakikalık zaman kayıp değil, sentetik uyuşturucu konusunda çıkıp söyleyecek arkadaş, ne söyleyecek? Ve dinlemedikleri konuşmaları oylama sırasında içeriye girip, böyle bir konuda ret oyu kullandılar. Bunun altını çiziyoruz, bunu Türkiye’deki bütün evlat sahibi ailelerin dikkatine sunuyoruz, onları şikâyet ediyorum“ dedi.