Ahmet Türk o görüşmeyi anlattı!

Ahmet Türk o görüşmeyi anlattı!
15 Kasım 2018 11:22

Ahmet Türk’ün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelmesi, siyasetin son günlerdeki en gözde konularından biri oldu. Türk — Kılıçdaroğlu buluşmasına Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve partinin ağır topları tarafından eleştirildi.

 

 

Türk’ün Kılıçdaroğlu’yla buluşmasına yönelik eleştiriler, HDP’nin kurullarını işlevsiz hale getirdiği yönünde olurken, görüşmeye eski bir milletvekilinin aracılık ettiği ve ikilinin bir kahvaltıda bir araya geldiği öne çıkan bilgiler arasındaydı.

 

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuk olan Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu’yla görüşmesini anlattı. Türk, ayrıca son dönemde kulislerde konuşulan ‘Yeni Çözüm Süreci’ iddialarına ilişkin görüşlerini aktardı. Türk, görüşmeye gitmeden önce Pervin Buldan’ı aradığını söylerken, görüşlerinin CHP lideri tarafından onaylandığını belirtti. Çözüm süreci tartışmasına da değinen Türk, “Yeniden başlaması konusundan umutsuzum” dedi.

 

‘BİR KURUM ADINA KATILMADIM’

 

“Bir sabah kahvaltısında bir araya geldik. CHP’nin eski bir milletvekili görüşme olabilir mi dedi neden olmasın dedim. Ben bir kurum adına katılmadım” diyerek sözlerine başlayan Türk, yaklaşan yerel seçimlere de değinerek, “Yerel seçimlerde doğru adaylarla daha başarılı olunacağının kaçınılmaz olduğunu herkesin görmesi gerekir. Ortak bazı çözümler olması gerekir” yorumunda bulundu.

 

‘KILIÇDAROĞLU’YLA GÖRÜŞMEYE GİTMEDEN ÖNCE PERVİN HANIM’I ARADIM’

 

Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinin HDP adına olmadığına dikkati çeken Türk, “Bu bireysel bir görüşmeydi. Partinin tüzel kişiliği adına orada bulunmadım. Gitmeden önce de Pervin Hanım’ı aradım ama Londra’da idi. Görüşme şansım olmadı” derken, görüşmenin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’la bir araya gelerek Kılıçdaroğlu’yla temaslarına ilişkin bilgileri paylaştığını da ifade etti.

 

‘KILIÇDAROĞLU SÖYLEDİKLERİMİ ONAYLADI’

 

Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinin içeriğine ilişkin detayları da anlatan deneyimli siyasetçi, “İnanıyorum ki söylediklerimiz etkili olur. Sayın Kılıçdaroğlu’nu biliyorsunuz, çok açık konuşmaz ama söylediklerimi onayladı. Karşı çıkışı olmadı.” dedi. Türk, yerel seçimlerde adaylar üzerine konuşmadıklarına da değinerek, “İsimler üzerinden bir konuşma olmadı” ifadelerini kullandı.

 

Fotoğraf: Reuters