Ahmet Altan’dan canlı yayında bomba açıklamalar: Erdoğan ülkeyi ‘mafya reisi’ gibi yönetiyor

Ahmet Altan’dan canlı yayında bomba açıklamalar: Erdoğan ülkeyi ‘mafya reisi’ gibi yönetiyor
2 Eylül 2015 00:54

Gazeteci Yazar Ahmet Altan BUGÜN TV canlı yayınında Koza İpek Holding ve İpek Medya Grubuna yapılan baskını değerlendiriyor. Altan, yapılan baskının asıl amacının özgür medyayı susturmak olduğunu söyledi.

 

Gazeteci yazar Ahmet Altan BUGÜN TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros’un sorularını cevaplıyor. Altan, İpek Medya Grubu’na yapılan operasyona sessiz kalanları uyardı; “Bugün size yapılanlara sessiz kalanlar yarın aynı oeprasyonlara maruz kalacak” dedi.

 

ERDOĞAN MAFYA REİSİ GİBİ

 

Ahmet Altan, Recep Tayyip Erdoğan’ı bir mafya reisine benzeterek, “Bugün yaşananları anlamak için mafya filmlerini izlemek gerekir” ifadesini kullandı.

 

Altan, “Muhalefet tek ses halinde konuşmalı. Buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi bir mafyanın yönetmesine izin vermeyeceğiz, demelidir.” şeklinde konuştu.

 

Gidişattan AKP’lilerin de memnun olmadığını ifade eden Altan, eğer AKP 1 Kasım seçimlerini kazanırsa devamının savaş, iç savaş ve darbe olacağını sözlerine ekledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İncirlik Üssü’nü ABD’ye vermekle Kürtlere karşı operasyon kartını ele geçirdiğini sandığını belirten Altan, ancak Ortadoğu’da IŞİD’i durduran tek gücün Kürtler olduğunu altını çizdi. Ancak AKP’nin IŞİD’e karşı ABD ile anlaşması sonrasında IŞİD’i durdurabilen tek güç olan Kürtleri vurmasının bir çelişki meydana getirdiğini ifade etti.

 

“OH OLSUN DİYEN ERDOĞAN’IN AJANIDIR”

 

Altan, “Medyaya yapılan operasyona ‘oh olsun’ diyen herkes Tayyip Erdoğan’ın ajanıdır. Cemaat çok kötü bile olsa, Cemaati yedirirseniz yarın sizi yiyecekler! Bunun devamı korkunçtur, durmayacaklar!” dedi.

 

“TÜRKİYE ERDOĞAN’I BAŞKAN YAPMAYACAK”

 

Altan şunları söyledi: “Erdoğan bir daha seçilmeyeceğini biliyor. Türkiye Erdoğan’ı başkan yapmayacak. O bunu anladı. Bunu anladığı için fiilen sistemi değiştirdi. Ama sen kendini başkan yapamazsın. Başkan olmayacaksın.”

 

“SOYUYORLAR… ASIL İŞLERİ SOYMAK”

 

Ahmet Altan, “Son 4 yıldır bu ülkeyi soyuyorlar. Soyuyorlar. Asıl işleri soymak. Bir ülkenin böyle soyulduğunu görmedim. Çok hırsız gördük ama böyle sistematik soyanı görmedik.” ifadelerini kullandı.

 

“KORKMAYIN… ONLAR KORKSUN.. ÇALANLAR KORKSUN..”

 

Ahmet Altan sözlerini şöyle noktaladı: “Hiç canınızı sıkmayın. Benim babaannemin bir lafı var. Doğru eğilir ama yıkılmaz. Doğruysanız yıkılmazsınız. Korkacak bir şey yok. O kadar da değil. Hapislere atsa, kaç kişiyi atacak. Stadyumlara koyacakmış. Koysunlar top oynarız. Çalanlar korksun, çocukları öldürenler korksun. Ve korkuyorlar. Onların korktuğunu görün ve siz korkmayın. Bir arada deyin ki: Yeter Artık!”