ADD’den Katar krizi açıklaması: Türkiye’yi ateşe atmak demektir

ADD’den Katar krizi açıklaması: Türkiye’yi ateşe atmak demektir
13 Haziran 2017 10:20

Son dönemde meydana gelen Katar krizi ve Türkiye’nin bu konuda aldığı tutuma ilişkin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Genel Başkan Tansel Çölaşan imzasıyla bir açıklama yapıldı.

 

 

 

Türkiye’yi ve dünya barışını koruyacak temel ilkenin “Yurtta ve dünyada barış” ilkesi olduğunu vurgulayan Çölaşan, ne Türkiye’nin ne de dünya barışının İhvancılık ya da Vahabilik iklimine sıkıştırılamayacağını ifade etti.

 

 

İşte o açıklama:

 

 

“Katar ile diğer körfez ülkeleri arasında çıkan krizde, Türkiye’nin taraf olması, Katar’ın yanında yer alması, hatta Katar’a tam bu sırada asker göndermeye kalkması Türkiye’yi ateşe atmak demektir.

Görünürde Katar’ın bazı terör örgütlerine destek olduğu gerekçesi ama arka planda Körfez petrol ve doğalgazının kim, ya da kimlerin ‘kontrolünde’ olacağı bir yönüyle de belki İran ve Türkiye’ye sopa göstermek anlamına gelebilecek bir gerilimde konunun Meclis’te görüşülüp ‘ortak akılla’ hareket edilmesi gerekirken, AKP Genel başkanı R.T. Erdoğan’ın belki de kişisel ve duygusal refleksi ve AKP’li milletvekillerinin çoğunluk oylarıyla 2015 yılında Katar’la imzalanan bir ‘üs’ antlaşmasını Meclis’e getirip, yasalaştırıp Katar’a asker gönderilmesi yolunun açılması vahim bir gelişmedir.

Geçmişte yanlış dış politikalarının ağır sonuçlarını hala en ağır şekilde yaşayan ve atlatamayan ülkemizin, yeni sorunların içinde böylesine balıklama atlamak istediği (başka gerekçesi yoksa) ancak ‘vizyonsuzlukla’ açıklanabilir.