Adana avukat arama!

Adana avukat arama!
13 Haziran 2017 15:27

Varda Köprüsü – Karaisalı / Adana

Adana Avukat ve Adana Avukat Rehberi hakkında bilgi sahibi olmanız için yazımıza göz atmanızda fayda var.

 

Adana, Türkiye’nin en kalabalık altıncı şehri. 2016 yılı verilerine göre, 2.201.670 nüfusa sahip. Şehrin yüzölçümü 13.844 m² ve km²’ye 159 kişi düşmekte. 31/12/2016 tarihli, Türkiye Barolar Birliği’nin yayınladığı istatistik verilerine göre Adana’da 1.333’ü kadın, 941’i erkek olmak üzere 2.274 avukat bulunmaktadır. Avukat sayılarına bakıldığında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’dan sonra en kalabalık avukat nüfusuna sahip şehir Adana’dır. Peki bu kadar yoğun avukat bulunan bir şehirde “doğru avukat”ı nasıl bulacağım diyorsanız, öncelikle hukuki ihtiyaçlarınızın ne olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Halk arasında kullanılan, bu avukat ceza avukatı, şu avukat boşanma avukatı tabirlerini elbette hepiniz duymuşsunuzdur. Profesyonel bir hukuki yardıma ihtiyacınız var ise bundan daha fazlasına ihtiyacınız var demektir. Dolayısıyla bir avukatı vekil tayin etmeden önce yüz yüze iletişim kurmak elzemdir. Arama motorlarında adana avukat arama, adana avukat, adana avukat rehberi kelimelerini kullanmanız aradığınız profilde avukatı bulmanızı kolaylaştırabilir. Bulduğunuz avukat ile öncelikle telefonla irtibata geçip ve sonrasında yüz yüze görüşmeniz doğru seçimi yapmanız konusunda size yardımcı olacaktır.

 

Adana’da Açılan Davaların 2016 Yılı İstatistikleri

T.C. Adalet Bakanlığı – Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nden yayınlanan resmi verilere göre Adana’da 2016 yılında 113.012 dosya gelmiş bunlardan 59.913’ü yıl içerisinde çıkmış ve 53.099’u bir sonraki yıla yani 2017 yılına devretmiştir. Çıkan davaların gelen davalara oranı %53’tür. Davam ne kadar sürer, kaç ayda sonuçlanır diye merak edenler için bilgi vermek gerekir ise tüm mahkemelerin (Aile Mahkemeleri, Ceza Mahkemeleri, Asliye Hukuk Mahkemeleri ve diğerlerinin) ortalaması sonucu Adana’da açmış olduğunu bir dava 243 günde sonuçlanmaktadır. Elbette bu oran avukatla ve avukatsız takip edilen tüm davaların ortalamasının bir sonucudur. Profesyonel yardım almadığınız takdirde bu süre aleyhinize olarak uzayabilmektedir.

 

Adana’da Avukata İhtiyacım Var

Temiz Hukuk & Danışmanlık başta Ceza, Boşanma, Gayrimenkul davaları olmak üzere birçok davada ihtiyaçlarınıza cevap vermekte. Adana’da avukat ihtiyacınızda size bir telefon kadar uzaklar. İletişime geçmek için gerekli bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.