ABD’de sinagoga silahlı saldırı

ABD’de sinagoga silahlı saldırı
27 Ekim 2018 18:10

ABD’nin Pensilvanya eyaleti Pittsburgh şehrinde Musevilerin ayin düzenlediği saatlerde sinagoga silahlı saldırı gerçekleştirildi. CNN’in haberine göre saldırgan teslim oldu.

 

 

 

Silah sesleri sonrası sinagoga gelen polislere ateş açıldığı ve polislerin araçlarını kalkan olarak kullandığı belirtildi.

 

Cumartesi günü ‘Şabat Ayini’ gerçekleştiren Musevi cemaatinin en kalabalık olduğu zamanın seçildiği saldırı da polis telsizinden edinilen bilgiye göre 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ölü sayısının artmasından korkuluyor. Bölge polisinin açıklamasına göre 3 polis memuru çatışmada yaralandı.

 

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

 

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Olay yerinde olanlar evinden çıkmasın. Birden fazla kayıp olduğu anlaşılıyor” dedi.

 

ŞABAT NEDİR?

 

Şabat veya Sebt, Yahudilerin dinlenme günü olan Cumartesi gününü ifade eder. Yahudiler için Yehova ile aralarındaki özel bir bağı temsil eder. İbranice “lişbot” (iş bırakma) kelimesinden gelir.

 

Yahudilikte evrenin başlangıcında (Bereşit) Tanrı’nın dünyayı 6 günde yarattığına ve 7. gün dinlendiğine inanılır ve Tanrı’nın bu günü Yahudilere armağan ettiği kabul edilir.

 

 

Kaynak: Sözcü