Taşdelen’e 7 milyon TL’yi kim niye bağışladı? Skandal büyüyor!

Taşdelen’e 7 milyon TL’yi kim niye bağışladı? Skandal büyüyor!
23 Nisan 2017 10:35

Yıkımı kesinleşen Çankaya Alacaatlı’daki Lojistik Merkezi için belediye bütçesinden para çıkmadığı iddia edildi. Tesisin tahminen 7 milyon TL’ye mal edildiğini belirten AK Parti’li Ali İhsan Ölmez, “7 milyonu kim bağışladı, niye bağışladı?” diyerek tesis üzerindeki şüphelere dikkat çekti.

 

 

 
Aykut Gören’in haberine göre Çankaya Belediyesi’nin Alacaatlı’ya inşa ettiği kaçak tesisle ilgili tartışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin izin vermediği kaçak durumdaki Lojistik Merkezi, Çankaya Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme geldi. Tesisin ne kadara mal edildiği ilgili soru önergesi veren Çankaya Meclisi’ndeki AK Parti Grubu, bu önergeye henüz yanıt alamazken kaçak yapının 7 milyon TL’ye mal edildiğini iddia etti.

 

 

 

HÂLÂ CEVA P YOK
Meclis Başkanvekili Emre Çakır başkanlığında toplanan Çankaya Belediye Meclisi’nde AK Parti Grubu adına söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, “Burası emanet arsadır. Siz kendi hizmet binanızı oraya yapamazsınız. Orası açıldığı gün mahkûm olursunuz. Kanun çiğnenmişse bunu görmezden gelme yetkim yok benim. Soru önergesi verdik ve lojistik üsse hangi kaynaktan, hangi bütçeden, ne kadar ödediniz? Cevap yok” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“BAĞIŞ MECLİSE OLUR”
Kaçak tesis ile ilgili ödenen paranın Çankaya Belediyesi bütçesinin hiçbir kaleminde gözükmediğini ifade eden Ali İhsan Ölmez, “Benim piyasadan öğrendiğim tahminen 7 milyon civarında bir rakam ödenmiş ve bu hiçbir bütçe kaleminde gözükmüyor. Adım gibi biliyorum belediye bütçesinin dışından geldi bu para… 7 milyonu kim bağışladı, niye bağışladı? Bunun cevabı şeffaf olarak izah edilemiyorsa burada şeffaflık yoktur. Bağış meclis tarafından kabul edilir. İki kişi arasında gerçekleşirse ben şüphe ederim” şeklinde konuştu.

 

 

SESSİZLİK SÜRÜYOR
Kaçak tesisle ilgili sorumluluğun en büyüğü Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’de bulunuyor. Ancak tesis yapımı ile ilgili çalışmalar esnasında imardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Asil’in arazinin durumu ve izlenen stratejinin yanlış olduğu konusunda Başkan Taşdelen’i uyarıp uyarmadığı merak konusu oldu. Çankaya Belediyesi ve Alper Taşdelen, kaçak tesis konusunda sessizliğini sürdürmeye devam ediyor.

 

eb235c1b9860f928

eb235c1b9860f9281