6 bin 500 lira maaşla 27 gayrimenkul almış

6 bin 500 lira maaşla 27 gayrimenkul almış
19 Ağustos 2018 09:35

AKP’nin imardan sorumlu Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Refik Tartar, belediyeye ait arazi hisselerinden 15 gayrimenkul edindi. 27 gayrimenkulu olduğu ortaya çıkan Tartar’ın 6 bin 500 lira maaş almasına karşın 41 bin lira taksit ödediği belirlendi. Görevden alınan Tartar, “Birini sattım, diğerini aldım” diye konuştu…

 

 

 

Kocaeli’nin Çayırova İlçesi’nde emlak skandalı patlak verdi. AKP’nin imardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Refik Tartar’ın ilçenin rantı yüksek bölgesi Şekerpınar’da, belediyeye ait arazi hisselerinden 15 gayrimenkul edindiği ortaya çıktı. Tartar, 6 bin 500 lira maaş almasına karşın bu gayrimenkuller için aylık 41 bin lira taksit ödüyor. Tartar’ın, Bursa, Mersin ve Kocaeli’de toplam 27 gayrimenkulü olduğu da belirlendi. Olay ortaya çıkınca Tartar görevden alındı. SÖZCÜ’ye konuşan Tartar şunları kaydetti: “Birini sattım, diğerini aldım, sattığımla taksitleri ödüyorum, gayri resmi hiçbir işlem yok. Belediye yıpranmasın diye görevden ayrıldım.” CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya da SÖZCÜ’ye “Buna fırsat veren AKP’li Belediye Başkanı Şevki Demirci de görevden alınmalı ya da istifa etmeli. Bütün kararların altında onun imzası var” açıklaması yaptı.

 

MÜFETTİŞ RAPORU SOYLU’DA

 

Mayıs ayındaki iddialar üzerine 4 müfettiş inceleme yapıp dosyayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sundu. İncelemede, Tartar’ın Çayırova’nın yanı sıra Bursa Yenişehir, Mersin Erdemli ile Gebze, Karamürsel ve Derince’de de ev ve arsa olarak çok sayıda gayrimenkulü daha çıktı. Belgeleri açıklayıp müfettişlere de teslim eden CHP İlçe Başkanı Selahattin Kaya şu bilgileri verdi: “Tüm iddialar tamamen resmi belgelere dayalı. 15 tanesi Şekerpınar dediğimiz 5’nci bölgede… Buradaki işlemler Tartar’ın denetiminde yapıldı.” AKP’li Belediye Başkanı Şevki Demirci ise SÖZCÜ’ye, “Müfettişler geldi. Bilgileri verdik. Yasadışı bir şey yok. Uygulama yapılan yerde arsa almasını doğru bulmadığım için Tartar’ı görevden aldım. Ülke çapında aldığı yerleri de bizden önce almış. Mahkemeye bile gerek kalmadı” dedi.
Kaynak: Ali Ekber ERTÜRK/Sözcü

 

6 bin 500 lira maaşla 27 gayrimenkul almış