300 milyon lira çöp mü olacak!

300 milyon lira çöp mü olacak!
7 Mart 2019 10:10

Samsun Tekkeköy’e inşa edilen 50 milyon euro (yaklaşık 300 milyon lira) maliyetli ‘Lojistik Köy’ projesine köylülerin açtığı davada iptal kararı çıkmasının ardından Ziraat Mühendisleri Odası’nın açtığı dava da sonuçlandı.Mahkeme, inşaatın 1. sınıf tarım arazisine yapıldığını belirterek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 

 

İsmail Akduman / Sözcü

 

2015 yılında Samsun’un Tekkeköy ilçesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret Borsası, Merkez Sanayi Bölgesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Tekkeköy Belediyesi iş birliği ile yapımına başlanan ve Karadeniz’in en büyüğü olma özelliğini taşıyan ve 50 milyon euroya mal olacak olan ‘Lojistik Köy’ün yılan hiyakesine dönen sürecinde yeni bir gelişme daha yaşandı.

 
TARIM ARAZİLERİ TEHDİT ALTINDA

 

Mahkeme bilirkişinin yaptığı saha incelemesinde, Lojistik Köy için önerilen alternatif yerlerin değerlendirilmediği, merkezin ulaşım ağlarına uzak olduğuna işaret edildi. Mahkeme, Lojistik Köy projesinin ilerleyen yıllarda genişleme ihtimaline dikkat çekerek merkezin çevresinde yer alan 1. derece tarım arazileri ve meraların tehdit altında olduğuna vurgu yaptı. Mahkeme, inşaatın 1. sınıf tarım arazisine yapıldığını belirterek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/50-milyon-euro-cop-mu-olacak-tarim-arazisine-yapilan-lojistik-koye-iptal-karari-3818107/