2048 iddianamesi tamamlandı

2048 iddianamesi tamamlandı
25 Temmuz 2018 18:00

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasının Marmara Bölge sorumlusu olduğu belirtilen Engin kod adlı Ersin K. hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. Savcılık, Ersin K.’da ele geçirilen dijital delillerin incelemesi sonucunda örgütün 2048 oyunu adı altında yeni bir kripto haberleşme programı kullandığını belirlemişti.

 

 

 

Savcılık, soruşturma kapsamında bazı örgüt mensuplarının cep telefonlarına ‘2048 Fun and Relaxing Puzzle Game’ oyunu görünümlü haberleşme programı kullandıklarını tespit etmişti.

 

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Ersin K, hakkında ifade veren bir itirafçının beyanları da yer aldı. İtirafçı, şüpheli Ersin K’nın Deniz Kuvvetleri yapılanmasında örgütten kopanları veya örgütsel faaliyetlere yeniden kazandırma işinden sorumlu Marmara Bölgesi imamı olduğunu söylemişti. İtirafçı ayrıca Ersin K’yı fotoğrafından teşhis etmişti.

 

İddianamede, Engin kod adlı Ersin K’nın örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullanıcı olduğu belirtildi. İddianamede şüphelide 5 adet hafıza kartının bulunduğu ifade edilerek bu kartların örgütün üst düzey mahrem imamlarında bulunanlarla aynı olduğu ve ileri düzeyde şifreleme programlarıyla şifrelendiği için incelemenin devam ettiği vurgulandı.

 

Bu yöntemin örgütün üst düzey yöneticileri tarafından kullanıldığı ve hafıza kartlarında örgüt mensubu askeri personel ve onlardan sorumlu mahrem imam bilgilerinin sakladığının daha önce tespit edildiği de iddianamede yer aldı.

 

Ersin K’nın “FETÖ yöneticisi olmak” suçunu işlediği ifade edilen iddianamede şüphelinin 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istenildi.

 

 

Kaynak: Can Özçelik/Sözcü

 

2048 iddianamesi tamamlandı