18 delegesinin tamamı imza veren Manisa İl Başkanı Balaban: CHP umuda yelken açacak!

18 delegesinin tamamı imza veren Manisa İl Başkanı Balaban: CHP umuda yelken açacak!
25 Temmuz 2018 13:30

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, CHP’den daha fazla oy almasıyla başlayan süreç, olağanüstü kurultay çağrısıyla devam etti ve dün yeterli imza sayısına ulaşıldı…CHP’de ufukta değişim görünüyor ancak bu değişim Manisa’da nasıl yankı bulacak, merak konusu…

 

 

 

Burhan Akdemir / Manisa Kulis Haber

 

TEŞKİLAT SEVİNDİ VEKİLLER ÜZÜLDÜ

 

“İSTEYEN İMZA BELGELERİNİ GÖREBİLİR”
Cumhuriyet Halk Partisi’nde beklenen oldu ve delegenin olağanüstü kurultay için verdiği imza sayısı, yeterli sayı olan 604’ün de üzerine çıktı. Konuyla ilgili açıklamayı CHP PM Üyesi Gaye Usluer yaptı. Twitter hesabından açıklama yapan Usluer, “Olağanüstü Kurultay için yeter sayıda imza an itibariyle toplanmıştır. Görmek isteyen MYK üyemiz “yarın saat 11.00’e kadar” değil istediği zaman imza belgelerini görebilir.” dedi.

 
“CHP UMUDA YELKEN AÇACAK”
Değişimi isteyen örgütlerin başında gelen Manisa örgütü de, 18 delegesinin tamamıyla imza verdi. CHP İl Başkanı Semih Balaban, yeterli imza sayısına ulaşılmasını şu sözlerle değerlendirdi: “Tüzüğün emrettiği gibi 45 gün içerisinde, bu süre daha erken de olabilir, Genel Başkan, MYK olağanüstü kurultay kararı alacak ve tarihi belirtecek. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de ve Manisa’da büyük bir umuda yelken açacak.”

 
GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL NE YAPACAK?

 
Olağanüstü kurultaydan olumsuz anlamda en çok etkileneceği iddia edilen isimse, partinin grup başkanvekilliği görevini yürüten Özgür Özel. Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen, bu nedenle Manisa örgütü ile de ters düşen Özel’in özellikle yerel seçim sürecine girilen bu günlerde partisi ve partisinin belediye başkan adaylarına destek amacıyla ne kadar sahada olacağı merak konusu oldu.

 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 24 Haziran’ın ardından başlayan süreçte dün büyük bir dönüm noktası yaşandı. Muharrem İnce taraftarlarının dillendirdiği olağanüstü kurultay çağrısı, toplanan imzaların yeterli sayıya ulaşmasıyla gözleri MYK’ya çevirdi.

 
CHP PM Üyesi Gaye Usluer, olağanüstü kurultay için yeterli imza sayısına ulaştıklarını açıkladı. Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Usluer, “Olağanüstü Kurultay için yeter sayıda imza an itibariyle toplanmıştır. Görmek isteyen MYK üyemiz “yarın saat 11.00’e kadar” değil istediği zaman imza belgelerini görebilir. Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar imza almaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 
BALABAN’IN KEYFİNE DİYECEK YOK

 
Olağanüstü kurultay isteyen örgütlerin başında gelen Manisa İl Örgütü Başkanı Semih Balaban, imzaların yeterli sayıya ulaşmasıyla ilgili konuştu. Parti tabanının değişim isteğinin meyvelerini verdiğini dile getiren Balaban, “Cumhuriyet Halk Partisinde tabanın değişim isteği vardı. Biz de Manisa il örgütü olarak bu sese kulak verip, Türkiye’de değişimden yana ilk tavır alan, değişimin olması gerektiğini savunan il örgütü olduk. Bu istek sadece sözde kalmadı. 18 kurultay delegemizin tamamı olağanüstü kurultay olması yönünde ilk ve ikinci günde imzalarını verdi. Bu nedenle bundan sonraki süreç çok açık. Tüzüğün emrettiği gibi 45 gün içerisinde, bu süre daha erken de olabilir, Genel Başkan, MYK olağanüstü kurultay kararı alacak ve tarihi belirtecek. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de ve Manisa’da büyük bir umuda yelken açacak.” dedi.

 
KONGRE TARİHİ İÇİN ÖNERİ VERDİ

 
Kongre tarihi için bir de öneri veren Balaban, “Bize göre 9 Eylül Pazar günü kongre tarihi olabilir. Güzel bir tarih, CHP’nin kuruluş tarihi. Süreç bu şekilde olacak ve değişim gerçekleşecek. Yeni bir tüzük, yeni bir program da yapılacak. Sorun sırf genel başkan değişikliği değil, yapının da düzelmesi. Tüzüğün daha da demokratikleşmesi. Programın güncellenmesi ve halka somut önerilerle çıkılması.” şeklinde konuştu.

 
“KONGRE YAPILIR”

 
Kongre yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen Balaban, “Genel Başkan’ın ‘Kongre yapmıyorum’ deme gibi bir durumu yok. Cumhuriyet Halk Partisi kültüründe öyle bir olgu söz konusu olamaz.” diye konuştu.

 
“YEREL SEÇİME UMUTLU GİRECEĞİZ”

 
Değişimle birlikte yerel seçime de yeni bir umutla gireceklerini vurgulayan Balaban, şunları söyledi: “Değişim yerel seçimde CHP’yi olumlu yönde etkileyecek. Değişimin yerel seçimler öncesinde yapılması bizim için çok önemliydi. Bunu istiyorduk. Bir deyim vardı; ‘Testi kırıldıktan sonra anlamı yok.’ Biz testi kırılmadan önlem alınsın istedik. Yerel seçimlere değişim ve umut rüzgarıyla gireceğiz.”

 

http://www.manisakulishaber.com/